Kristijan Koren razkriva: Zadolžen za Colbrellija, navdušen nad Nibalijem

Kristijan Koren razkriva: Zadolžen za Colbrellija, navdušen nad Nibalijem
20.03.2018 AVTOR: D. Z.
Zmaga Vincenza Nibalija na dirki Milano-Sanremo še vedno odmeva. In za to zmago stojijo tudi slovenski kolesarji Pibernik, Koren in Mohorič.

“Tudi zato, ker nam na Tirreno-Adriatico ni šlo, smo na sestanku pred Milano-Sanremo rekli, da čakamo do konca in bomo videli, ” je razkril Kristijan Koren.

Primorec je bil eden izmed treh Slovencev, ki so v dresu Bahraina Meride nastopili na italijanski klasiki, najdaljši enodnevni dirki v sezoni, ki spada med največje klasike. “Jaz in Pibernik sva bila zadolžena za Colbrellija, Pellizotti pa je bil med dirko ob Nibaliju. Mohorič in Haussler sta svoje delo morala opraviti kasneje na Cipressi in Poggiu. Rečeno je bilo, da se Nibali ali Mohorič pridružita morebitni večji skupini ubežnikov, če bi ti napadli na Cipressi ali na ravnini do Poggia. ”

A to se ni zgodilo. Zaradi nasprotnega vetra, pa tudi slabega vremena do pravih napadov vse do Nibalijevega podviga sploh ni prišlo. Tudi tisti ubežniki, ki so zaznamovali dirko, so bili povsem nenevarni: “Spredaj so bili v begu slabši kolesarji, tako da večje razlike ni bilo. Brez težav smo jih držali na šestih minutah. Ko smo čez Turchino pospešili, saj je potekala borba za boljše pozicije na spustu, smo se ubežnikom že povsem približali in smo jih potem spet spustili nekoliko naprej, ” je pojasnil Koren.

Glede na to, da se je Nibali na koncu zahvalil celotni ekipi, je bil z opravljenim delom očitno zadovoljen: “Moja naloga je bila, da pomagam do Cipresse. Vsi som naredili vse, kar smo lahko. Sonny je bil planiran za sprint, Nibalijeva naloga pa je bila, da bi pazil, če bi se za napad odločila Kwiatkowski ali Alaphilippe. V tem primeru bi šel pač zraven. Pod Poggio sta z Mohoričem prišla skupaj in v odličnem položaju. Spet je poskusil. Tam poskuša vedno, tokrat pa mu je uspelo. ” Nibali pa je napadel sam in kljub nasprotnemu vetru je vztrajal vse do cilja. Glavnina s sprinterji ga ni mogla več ujeti.

“Vsi smo veseli, saj gre za eno največjih dirk. Skorajda, kot da bi zmagal na svetovnem prvenstvu. Da tako odpelješ skoraj tristo kilometrov. Poleg tega nas je dež ves dan pral, tako da smo v zaključek vsi prišli že ‘brez nog ’. Tudi Vincenzo je rekel, da je bil v zadnjih dveh kilometrih nasprotni veter res močan, ” je še dodal Koren in postregel s podatkom, ki dokazuje, kako pomembna je vsaj za Italijane ta dirka, še posebej, če jo dobi domači adut: “Šele tri ure po cilju je Nibali prišel na naš avtobus. Prej je imel vseskozi številne obveznosti. ” Koren je zdaj pripotoval domov, a že kmalu odhaja v Belgijo. Za razliko od prejšnjega leta bo zdaj spet nastopil na njemu priljubljenih klasikah. Najprej ga čakajo E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, dirka po Flandriji in še Pariz-Roubaix.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ