Kristijan Koren se vrača z Adrio Mobil

Kristijan Koren se vrača z Adrio Mobil
10.05.2022 AVTOR: DZ, foto: Adria Mobil

Kristijan Koren je po skoraj enem letu čakanja in iskanja ekipe prišel do pogodbe. Letos bo nastopal za Adrio Mobil in bo že jutri na startu dirke po Madžarski.

Po prestani kazni se je Kristijan Koren v karavano vrnil že lani, a prave ekipe za nadaljevanje športne poti zdaj 35-letni Primorec ni našel. Na nekaterih enodnevnih dirkah in na dirki po Sloveniji je nastopal v dresu državne reprezentance. Upal je, da bo šel tudi na evropsko prvenstvo, a iz tega ni bilo nič.

Zato pa je zdaj po dolgih pogovorih prišel do dogovora. Kariero bo nadaljeval kot član Adrie Mobila. "Že na začetku smo se dogovorili, da enkrat maja začnem. Sicer je trajalo, da smo prišli do dogovora, a sem zadovoljen, da sem lahko v ekipo prišel zdaj, tik pred za Adrio Mobil pomembnimi dirkami." To so bile prve besede Kristijana Korena, ki je danes že na Madžarskem. Čaka namreč na start dirke Tour de Hongrie.

Govorimo o zelo močni konkurenci, saj so mnoge ekipe izkoristile priložnost in na Madžarskem pustile osebje, ki je v prvih dneh skrbelo za kolesarje na dirki po Italiji. Tako bodo na startu kolesarji iz kar 11 World Tour ekip. Med vidnejšimi kolesarji pa Luka Mezgec, Dylan Groenewegen, Fabio Jakobsen, Aleksej Lucenko, Olav Kooij, Jon Aberasturi, Filippo Baroncini, Patrick Konrad, Nils Politt, Andrej Amador, Elia Viviani … Adria Mobil bo nastopala v postavi: Kristijan Koren, Kristjan Hočevar, Gal Glivar, Tilen Finkšt, David Per in Viktor Filutas.

"Želim biti mentor mladim. Že lani sem videl, da lahko dirkam, pa čeprav sem lahko nastopil samo ne nekaterih dirkah in nisem imel pravega tekmovalnega ritma. Nazadnje sem nastopil na VN Kranja, tako da že dolgo nisem tekmoval, a sem bil vseskozi aktiven. Vedno v pogonu, tudi ko so drugi že dirkali, sam pa sem se šele dogovarjal," je še dodal Koren:

"S trenerjem Sašom iz NLS Coachinga sva potem marca in aprila sestavila nekoliko bolj natančen program, tako da sem šele takrat začel paziti na številke, zdaj pred to dirko pa smo naredili še nekakšen ruker. Trening za avtom in motorjem." In jutri bo šlo zares. Najprej s skoraj dvesto kilometrov dolgo prvo etapo od skupno petih Veliko sprinterjev je prijavljenih. Pomembne ekipe. Zato bo zagotovo težko.

"V tem času ni veliko takih dirk in ta je zelo močna. Ponavadi so bile ekipe maja ali na Giru ali pa na dirki po Kaliforniji, zdaj so mnoge tukaj. Ta program, ki smo si ga zadali je zelo dober, saj bom že na dirki po Sloveniji lahko startal z dobrimi nogami, ker bodo za mano prave dirke. Tudi treningi za avtom in motorjem so bili dobri. Ničesar posebnega pa ne pričakujem. Upam, da bom potegnil fante za sabo. Tu se lahko izkažejo in pokažejo. Vedno jim pravim. Ni pomembno, ali si 25. ali 85. Bolj je pomembno, da se pokažeš, da bežiš in te tako opazijo. Ne sme te biti strah bežati," je še dejal Koren. Predtem je vozil za Bahrain Merido. Med elito pa je prišel prek Liquigasa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ