Kristijan Koren v novem dresu

Kristijan Koren v novem dresu
01.01.2018 AVTOR: D. Z.
To so dnevi, ko se kolesarji, ki zamenjajo ekipe končno lahko pokažejo v novih dresih. Kristijan Koren je to že storil.

Pred sezono 2018 je prišlo do številnih prestopov. Tudi nekateri Slovenci so zamenjali ekipe. Matej Mohorič in Kristijan Koren sta se pridružila Bahrainu Meridi.

Zdaj je tam sedem slovenskih kolesarjev. Kam odhaja Jani Brajkovič še ni znano. Marko Kump je odšel v CCC Sprandi Polkowice. Jan Polanc, Simon Špilak in Primož Roglič ostajajo zvesti svojim ekipam. Kristijan Koren pa je že objavil fotografijo, na kateri pozira v novem dresu. Koren je po prestopu med elito zdaj sploh prvič zares zamenjal ekipo.

Prej je bil vseskozi zvest ekipi, ki se je ob njegovem prestopu imenovala Liquigas, vendar je kasneje zamenjala sponzorje, pa tudi lastnika. Nazadnje se je imenovala Cannondale Drapac, vodil pa jo je Jonathan Vaughters. Zdaj bo vozil za nadvse slovensko ekipo. Za njimi so že tudi prve skupne priprave na Hvaru. Opravili so jih v prvi polovici decembra: “Tam je bilo vse mešano. Veliko je bilo podrejeno intervjujem in načrtovanju dirk. Ogromno smo imeli sestankov, ” je dejal Kristijan Koren. Očitno si v novi sezoni lahko obeta že poznan program:

“Podoben bo programu izpred štirih let. Začnem v Omanu, potem Strade Bianche in Tirreno-Adriatico. Sledile bodo klasike in Romandija. Potem pa premor, višinske priprave, dirka po Švici in Tour de France, če bo dobro pripravljen. ” Do zdaj je treniral doma, prakticiral je tudi različne športe. Zdaj pa je čas za kolo. V želji, da se izogne slabemu vremenu odhaja na Tenerife. “Tretjega januarja odhajamo in bomo tam deset dni. Z mano bodo še Gasparotto, Colbrelli, Bole in Pibernik. Potem bodo sledile še skupne priprave v Calpeju, ” je še dodal Koren. Seveda zadovoljen v novih oblačilih. Zeleno barvo je zdaj zamenjala prevladujoča rdeča.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ