Kristijan Koren zaključil 23-letno obdobje

Kristijan Koren zaključil 23-letno obdobje
05.10.2023 AVTOR: DZ; foto: Sportida / Adria Mobil

Kristijan Koren je letos še član moštva Adria Mobil, a je zdaj tudi uradno naznanil, da končuje kariero. "Vsaka pot se enkrat konča."

"Vsaka pot se enkrat konča in vedel sem, da bo prišel tudi ta trenutek. Po 23 letih je napočil čas, da se poslovim od profesionalnega kolesarstva. Hvaležen sem za vse, tudi za priložnosti, ki so mi jo ponudili pri KK Adria Mobil," je Kristijan Koren povedal v izjavi za javnost.

Kristijan Koren je v elito zakorakal v dresu Liquigasa. V karieri je do zmag pomagal kolesarjem, kot so Vincenzo Nibali, Peter Sagan in drugi. Resda ima tudi črno piko, saj so ga povezali s kaznovanim zdravnikom Schmidtom, a se je prek Adrie Mobila lahko vrnil v karavano in vztrajal do konca letošnje sezone. Pri 36-letih je nastopil še na dirki po Hrvaški, zdaj pa je jasno, da s kariero ne bo več nadaljeval.

"Seveda sem ponosen na to, da sem se jim zahvalil na zame najlepši način - z naslovom državnega prvaka na cestni dirki, ki v zdajšnjih časih res veliko pomeni. Zavedam pa se, da prihajajo mladi in prav je, da jim prepustim mesto, tako da bodo imeli priložnost za dokazovanje. Seveda bom še naprej spremljal kolesarstvo, ki je bil zame prvi in edini pravi šport, ki mi je dal res veliko. KK Adria Mobil pa želim obilo uspehov tudi v prihodnjih letih," je še dejal Koren.

Obenem so iz Adrie Mobila sporočili, da kariero končuje tudi Boštjan Murn: "Zelo sem hvaležen vsem, ki so mi pomagali in me podpirali pri doseganju ciljev, katerih sem si želel. V svoji športni karieri sem tako v KK Adria Mobil kot v reprezentanci Slovenije dosegel veliko lepih rezultatov, na kar bom imel veliko lepih spominov. Spoznal sem tudi veliko dobrih ljudi. S ponosom, dvignjeno glavo in novimi cilji v življenju, končujem svojo profesionalno kariero."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ