Kristijan Koren: Dokazal, da sem lahko zraven

Kristijan Koren: Dokazal, da sem lahko zraven
22.06.2014 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Sloveniji je najboljši domačin Kristijan Koren, ki dan pred koncem zaseda četrto mesto: "Nisem razočaran, še bodo priložnosti."

Kristijan Koren se je po tretjem mestu na dirki po Sloveniji leta 2012, ko je tudi dobil zaključni kronometer, spet vrnil na domačo preizkušnjo. In tudi tokrat je zelo uspešen. Po drugem mestu na kronometru, je tudi z gorsko etapo odlično opravil. Zasedel je sedmo mesto in zdaj je četrti v skupnem seštevku. Le za dve sekundi zaostaja za Matteom Rabottinijem. Pred etapo je bil med favoriti za najvišja mesta v najboljšem položaju, zato je vedel, da mu na poti do vrha Treh Kraljev ne bo prizanešeno.

»Vedeli smo, da bodo vsi začeli z napadi. Samo tako bi me 'potresli'. Z ekipo smo bili že od samega začetka usklajeni. Tudi ob prvem prečkanju vzpona na Tinje so vlekli trije klubski kolegi. Na klancu smo bili še vsi skupaj, ker pa je bil Caruso v ospredju, nisem hotel priključiti. Vozil sem v svojem ritmu. Ko mi je še Ulissi dejal, da se ne počuti dobro , sem šel. A Machado je bil predaleč. S to predstavo sem pokazal, da sem lahko zraven. Nisem razočaran, priložnosti bodo še, « je priznal Koren.

Obenem pa je poudaril, da se s tem, ko se je odločil, da bo zaključni vzpon premagal v svojem ritmu, ni uštel. »Klanca nisem hotel že od začetka voziti do 'daske'. Šel sem po občutku. Sprva je bila ta razlika 15 sekund. Ko sem ujel Carusa, pa že pol minute. Takrat mi je rekel, da če imam še kaj v nogah, naj sam nadaljujem. Razlika do Machada pa je bila prevelika in on je zasluženo oblekel rumeno majico, « je dejal Koren.

A tudi zaenkrat četrto mesto ne more pokvariti dobre volje. Nenazadnje je to zgolj priprava na Tour de France, kjer ga spet čaka garanje za Petra Sagana. »Seveda sem zadovoljen. Tak kolesar, kot sem jaz. Sam sebe sem presenetil, da sem lahko prišel tako v ospredju na vrh vzpona, « je še zaključil Koren.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ