Kristijan Koren: Nič ni boljšega, niti bolj bolečega kot so tlakovci

Kristijan Koren: Nič ni boljšega, niti bolj bolečega kot so tlakovci
16.04.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Eno izmed njegovih najljubših dirk Pariz-Roubaix je Kristijan Koren končal na 30 mestu. Zadovoljen. Predvsem pa je bil vse do zadnjega v igri za veliko več.

"Prvi del sezone je za mano. Nič ni boljšega, niti ne bolj bolečega, kot so tlakovci na dirki Pariz-Roubaix. Novim ciljem naproti."
Kristijan Koren na facebooku


"Prvi del sezone je za mano. Nič ni boljšega, niti ne bolj bolečega, kot so tlakovci na dirki Pariz-Roubaix. Novim ciljem naproti." To je bil prvi zapis na družabnih omrežjih Kristijan Korena, potem ko je slovito dirka Pariz-Roubaix končal na 30 mestu. Vseskozi se mu je obetala precej boljša uvrstitev. Koren se je namreč vozil v skupini z Grego Van Avermaetom, ki se je na koncu bori lza za šesto mesto.
A na zadnjem izmed treh najtežjih odsekov, ki so označeni s petimi zvezdicami je dobil defekt. Ob nasprotnem vetru skupine, v kateri se je vozil predtem ni mogel več ujeti. "Pričakoval sem več, ker sem vedel, da sem dober. Že na dirki po Flandriji sem bil. Vse je bilo. Motivacija sploh, saj sem vedel, da bo to moja zadnja dirka prvega dela sezone in sem želel zaključiti na lep način," je dejal Koren in pojasnil:
"Vseskozi sem pazil. Na tlakovanih odsekih sem se vozil po sredini, kjer je najmanj možnosti, da prebiješ gumo. Mnogi so se zaganjali po straneh. Še Sagan mi je med dirko rekel, da me je že na Flandriji opazoval in videl, da sem dober."
Kristijan Koren"Na taki dirki, kot je Roubaix moraš imeti srečo. Da ne padeš, da ne dobiš defekta v zaključku … Nima smisla zdaj premišljevati, kaj bi se lahko zgodilo, če ne bi prebil gume. Vseskozi sem pazil. Na tlakovanih odsekih sem se vozil po sredini, kjer je najmanj možnosti, da prebiješ gumo. Mnogi so se zaganjali po straneh. Še Sagan mi je med dirko rekel, da me je že na Flandriji opazoval in videl, da sem dober."
A ponavadi Koren ne dobi prave priložnosti, saj že vrsto let – nekoč tudi ob Petru Saganu – kolesari v vlogi pomočnika. Ker pri Bahrainu Meridi niso imeli izrazitega kapetana za Pariz-Roubaix, ki bi z gotovostjo lahko posegel po najvišjih mestih, pa je tudi Koren lahko iskal priložnost za kaj več: "Ponavadi opravim svoje delo in me v zaključku ni več. Zdaj pa sem lahko malce mislil nase. Matej je bil na tej dirki prvič in se šele lovi. Bo pa v naslednjih letih zagotovo boljši, saj je res pravi za take preizkušnje."
Kljub vsemu je Koren zdaj zadovoljen. Tudi zato, ker si bo lahko vsaj nekoliko spočil. "Nekaj dni bom brez kolesa. Že od Pariz-Nice sem vseskozi ‘pod gasom’. Poleg tega so dirke v Belgiji nadvse stresne. Že na Flandriji sem bil ‘razkopan’ in potem potrebuješ nekaj dni, da si opomoreš. Po Roubaixu pa danes sploh pomislil nisem, da bi šel na kolo. Spal sem skoraj do desetih. Potem sem si ogledal dirko. Telo je boljše začelo delovati šele po 16. uri," je še pojasnil Koren.
"Po Roubaixu pa danes sploh pomislil nisem, da bi šel na kolo. Spal sem skoraj do desetih. Potem sem si ogledal dirko. Telo je boljše začelo delovati šele po 16. uri."
Kristijan Koren dan po odpeljani dirki Pariz-Roubaix
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ