Kristijan Koren: Sam sebe presenetil

Kristijan Koren: Sam sebe presenetil
11.08.2014 AVTOR: D. Z.
5. mesto v Londonu, potem ko se je šele vrnil po krajšem počitku. Kristijan Koren je nadvse zadovoljen z izkupičkom.

GUARDINIJU PRVA ETAPA DIRKE ENECO TOUR
Dirka Eneco Tour se je tudi že začela. Prva etapa je bila dolga dobrih 180 kilometrov, pisana pa je bila sprinterjem na kožo. Start in cilj je gostilo mesto Terneuzen. V karavani so bili kar štirje Slovenci. Poleg Kristjana Korena še Luka Mezgec, Jan Polanc in Borut Božič. V prvi etapi jih ni bilo med prvo desterico, zato pa se je najbolj izkazal prav Božičev klubski kolega pri Astani Andrea Guardini. Drugi je bil Yohan Gene, tretji pa Davide Cimolai.

»Na dirko sem prišel po krajšem predahu. Vzel sem si teden dni premora in tako s treningi začel šele v ponedeljek. Najprej dvakrat po tri ure, potem pa še šest ur v prvih treh dneh, « je potem, ko je osvojil peto mesto v Londonu, dejal Kristijan Koren. Obenem je priznal, da česa takega zares ni pričakoval:

»Po treh dneh sem imel prost dan, v petek pa sem naredil tri ure, zadnjo uro pa sem bil za motorjem. Še sam sem se presenetil, ko sem videl, da je noga zares prava. In sem imel polovico od 120 kilometrov na kolesu samo Gilberta. Na koncu smo se razbili na manjšo skupina, potem pa sem ostal brez moči za sprint. «

Trasa - glede na prerez - sicer ni bila ekstremno zahtevna, zato pa so težke razmere poskrbele, da kolesarjem v Londonu ni bilo lahko. »Ves dan so bile ozke ceste, prvi dve uri pa smo vozili v dežju in nalivu. Še dan prej so nam sporočili, da obstajajo možnosti, da bodo dirko zaradi predvidenih neviht odpovedali, « je dejal Koren.

To je bil zanj očitno uvod v naporen mesec, saj se iz Londona ni vrnil domov, ampak je že odpotoval na etapno dirko Eneco Tour, ki spada v World Tour koledar. »Morda bom poskusil dirkati celo na rezultat, predvsem pa bi dobro rad odpeljal kronometer. Vem, da bo težko, saj je ta dirka ponavadi zelo stresna, dirka pa se predvsem na veter, « je še zaključil Koren, sicer član moštva Cannondale.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ