Kristijan Koren: Utrujenost prihaja za mano!

Kristijan Koren: Utrujenost prihaja za mano!
23.07.2013 AVTOR: D. Z.
"Med dirko utrujenosti ne čutiš toliko, ker si ves čas v nekem ritmu in gre. Zdaj, ko sem prišel domov, pa to prihaja za mano, a mislim, da bo jutri že bolje," je po prihodu z dirke po Franciji priznal Kristijan Koren.

Kristijan Koren o tritedenski odsotnosti
"Vsak ki me sreča, mi reče. Koliko časa te ni bilo. Tri tedne. Meni so res htro minili, saj se je vsak dan nekaj dogajalo. Če pomislim na Korziko. Zdi se, kot bi tam bil prejšnji teden. V tistih dneh je bio kot na dopustu. Ob morju. Šele ob prihodu v Nico se je začelo pravo vzdušje Toura."

Stoti na stotem Touru
Kristijan Koren je bil eden izmed letos samo dveh Slovencev, ki je odšel na start dirke po Franciji. Poleg njega je bil tam tudi Jani Brajkovič, ki pa je kasneje zaradi padca in poškodbe moral odstopiti. Kristjan Koren je jubilejni stoti Tour končal. In to na stotem mestu v skupnem seštevku. 26-letni Primorec se je na Elizejske poljane pripeljal že četrtič zapored.

"Prvi cilj je bil priti do Pariza. Že ob odhodu sem vedel, da ne bom mogel dirkati zase in da bomo dirkali tako, kot bo na sestanku rekel športni direktor. V ekipi smo imeli Petra Sagana in morali smo mu pomagati, da je še drugič oblekel zeleno majico. Cilj je bil tudi, da dobimo vsaj eno etapo in tudi to nam je uspelo. Cilji so bili izpolnjeni. Vodilni iz kluba so nas zato pohvalili, tako da smo ponosni na to, kar nam je uspelo," je pojasnil Kristjan Koren.

Tudi ravninske etape postale peklenske
Kolesar moštva Cannondale bi prave priložnosti sicer lahko iskal v pobegih v težjih etapah, a je bil ritem vseskozi izjemen: "Vsak dan je kakšna ekipa nadzirala etapo in hitrosti so bile vsak dan visoke. Tudi etape, za katere si mislil, da bodo zelo lahke, so se lahko spremenile v peklenske. Prišlo je tudi do tega, da smo na ravninskih bolj trpeli, kot na primer na Alpe d'Huez."

Poleg tega se je Koren soočil tudi s poškodbami. Prav v etapi, ki jo je dobil Sagan, je padel in si poškodoval levi komolec. Odkrili so, da je imel počeno kost. Potem pa se je v eni izmed najtežjih etap pridružil ubežni skupini 40 kolesarjev, a je s prelaza Glandon grdo padel. Bolijo ga rebra, pa tudi noga:

Zadnji dan delo opravil pred sprintom
"Ravno smo sanirali poškodbo komolca, pa sem potem v petek pa sem zletel s ceste in priletel v bankino. Dobil sem udarec v prsni koš, kar me je oviralo pri dihanju. Še vedno me boli." Prav zato tudi v nedeljo na Elizejskih poljanah ni sodeloval v vlaku za Petra Sagana. Svoje delo je raje opravil pred sprintom:

"Predvsem me je vse to motilo pri dihanju. Zato sem raje dvakrat odšel po bidone v avto. Tako sem prihranil vsaj enega kolesarja. Fantom sem že prej povedal, da zaradi bolečin ne bom mogel biti zraven."

S spanjem premagati utrujenost
Spomnimo. Kristjan Koren je v svojem drugem nastopu leta 2011 bežal prav v zadnji etapi na Elizejskih poljanah, v zadnjih dveh letih pa v tej etapi pomaga Petru Saganu, že drugič zapored najboljšemu kolesarju po točkah. Koren pravega časa za počitek nima, saj že v sredo odhaja v Španijo.

V nedeljo pa bo nastopil na klasiki v San Sebastianu. Tako, da mora te dni izkoristiti za počitek in regeneracijo. A očitno dobro ve, kako: "Mislim, da bom s spanjem vse prinesel noter. Tudi danes že komaj čakam, da grem spat, in da zjutraj spim. Da se mi ni treba zbuditi z budilko."

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ