Kristijan Koren: "Za kapetana se lahko dam tudi na pol"

Kristijan Koren: "Za kapetana se lahko dam tudi na pol"
05.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kristijan Koren bo že osmič nastopil na dirki po Franciji. Tokrat se po lanski odsotnosti vrača v dresu Bahraina Meride in s “starim” kapetanom Vincenzom Nibalijem.

“Osmi Tour. Že prvi Tour je bil nekaj posebnega. Zdaj pa mi vse se zdi že samoumevno, čeprav sem ga lani izpustil, saj sem nastopil na Giru. Letos pa spet Tour. Vem, da ne bo šale, saj imamo pravega kapetana, ki bo ciljal na visoka mesta. Zato je v meni še več energije, saj vem, za koga bom delal,” je dejal Kristijan Koren. Jasno je, da bo pomagal Vincenzu Nibaliju. Prav z Nibalijem sta v preteklosti že sodelovala.

To je bilo v času Liquigasa. Koren je Italijanu pomagal do tretjega mesta na dirki po Franciji leta 2012: “Z njim sem že dirkal na največji dirki. Vem, kakšen kolesar je. Od takrat je pokazal še veliko, tako da so ambicije še večje. Tukaj ni heca. Kolesarji so res sami pravi.” Koren je že osredotočen na dirko in ve, da bo moral še kako garati že v prvem tednu. Tu se skriva veliko pasti. Ravninske etape, v katerih bi lahko veter igral pomembno vlogo, potem sta dve razgibani preizkušnji, ena se konča na Mur de Bretagne.

Tu je še ekipni kronometer in tik pred prvim premorom še etapa s tlakovci do Roubaixa: “Prvi teden bo kar pester. Imeti bomo morali veliko sreče. Stresno bo. Tlakovci. To bo nekaj posebnega, saj bomo v ospredje morali pripeljati kapetane in potem držati pozicije.” Koren velja za odličnega pomočnika in tudi zdaj ve, kja ga čaka: “Lokomotiva, kajne. Ker bom imel za sabo kapetana, ki lahko poseže po najvišjih mestih, se lahko dam tudi na pol.”

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ