Kristjan Fajt 3. na 45. Veliki nagradi Kranja

Kristjan Fajt 3. na 45. Veliki nagradi Kranja
29.07.2013 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Na 162 km dolgi krožni dirki na 45. Veliki nagradi Kranja je zmagal mladi enaindvajsetletni Avstrijec PÖSTLBERGER Lukas.

Na 45. veliki nagradi Kranja - Memorial Filipa Majcna, se je od poklicnega kolesarstva poslovil Tadej Valjavec, na kateri je zasedel deseto mesto.

Visoka temperatura (na startu 35 stopinj) je od 112 kolesarjev, ki so startali, dirko končalo manj kot polovica. Vročina že od začetka ni ustavila kolesarjev, da se ne bi vrstili napadi za pobeg. 

Med kolesarji Adria Mobile najbolj aktiven Kristjan Fajt, ki je bil ves dan med ubežniki. Odločilen pobeg petih kolesarjev, se je zgodil v zadnji tretjini dirke. Nekaj minut prednosti je zadostovala, da so v vodstvu prevozili zahtevne zadnje tri kroge, po ulicah Kranja.

Kristjan Fajt, ki je bil med bolj aktivni kolesarji, ki so mu sicer na koncu pošle moči, je s tretjim mestom dosegel najboljši rezultat Adrie Mobil ter bil tudi najboljši Slovenec na »45. Veliki nagradi Kranja «. 

Mervar Boštjan, jo kot vodja ekipe po dirki povedal: »Fajt je letos med najbolj zaslužnimi za odlične rezultate naše ekipe. V zahvalo za njegovo požrtvovalnost in borbenost skozi vso sezono smo mu danes pustili, da dirko odpelje po svoje kljub temu, da smo se zavedali, da bo na koncu težko zmagal. Milan Eržen, ki je tokrat skrbel za pijačo med dirko tudi ni imel lahkega dela, saj je osem kolesarjev porabilo 100 »bidonov « in vsak kolesar je v štirih urah dirkanja popil več kot šest litrov tekočine «.

Kristjan Fajt je po dirki povedal: » Dirka je bila izredno dinamična in razgibana pa se vročina je naredila svoje. Aktiven sem bil od starta in imel vseskozi dirko pod kontrolo seveda ob pomoči celotne ekipe. Počutil sem se dobro in to sem poskušal to izkoristit. Dobrih 60 km do cilja smo se v ospredju znašli 5 kolesarjev in takoj našli skupni interes. Zadaj ni bilo nobene ekipe več, ki bi bila sposobna nadoknaditi zaostanek. Ko smo prišli na zaključne kroge v Kranj sem vedel da bodo vsi gledali mene. Nekajkrat sem napadel a ni bilo dovolj. V ciljnem sprintu sem preveč čakal in zapravil možnost za zmago. Vseeno sem zadovoljen in ekipa tudi, tako da odhajamo z dobrimi občutki na krajši dopust «.

Med deseterico se je uspelo uvrstiti na 8. mesto Janu Polancu in na 10.mesto Tadeju Valjavcu.

Skupni rezultati
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ