Kristjan Fajt 3. na 45. Veliki nagradi Kranja

Kristjan Fajt 3. na 45. Veliki nagradi Kranja
29.07.2013 AVTOR: Urednik Bicikel
Na 162 km dolgi krožni dirki na 45. Veliki nagradi Kranja je zmagal mladi enaindvajsetletni Avstrijec PÖSTLBERGER Lukas.

Na 45. veliki nagradi Kranja - Memorial Filipa Majcna, se je od poklicnega kolesarstva poslovil Tadej Valjavec, na kateri je zasedel deseto mesto.

Visoka temperatura (na startu 35 stopinj) je od 112 kolesarjev, ki so startali, dirko končalo manj kot polovica. Vročina že od začetka ni ustavila kolesarjev, da se ne bi vrstili napadi za pobeg. 

Med kolesarji Adria Mobile najbolj aktiven Kristjan Fajt, ki je bil ves dan med ubežniki. Odločilen pobeg petih kolesarjev, se je zgodil v zadnji tretjini dirke. Nekaj minut prednosti je zadostovala, da so v vodstvu prevozili zahtevne zadnje tri kroge, po ulicah Kranja.

Kristjan Fajt, ki je bil med bolj aktivni kolesarji, ki so mu sicer na koncu pošle moči, je s tretjim mestom dosegel najboljši rezultat Adrie Mobil ter bil tudi najboljši Slovenec na »45. Veliki nagradi Kranja «. 

Mervar Boštjan, jo kot vodja ekipe po dirki povedal: »Fajt je letos med najbolj zaslužnimi za odlične rezultate naše ekipe. V zahvalo za njegovo požrtvovalnost in borbenost skozi vso sezono smo mu danes pustili, da dirko odpelje po svoje kljub temu, da smo se zavedali, da bo na koncu težko zmagal. Milan Eržen, ki je tokrat skrbel za pijačo med dirko tudi ni imel lahkega dela, saj je osem kolesarjev porabilo 100 »bidonov « in vsak kolesar je v štirih urah dirkanja popil več kot šest litrov tekočine «.

Kristjan Fajt je po dirki povedal: » Dirka je bila izredno dinamična in razgibana pa se vročina je naredila svoje. Aktiven sem bil od starta in imel vseskozi dirko pod kontrolo seveda ob pomoči celotne ekipe. Počutil sem se dobro in to sem poskušal to izkoristit. Dobrih 60 km do cilja smo se v ospredju znašli 5 kolesarjev in takoj našli skupni interes. Zadaj ni bilo nobene ekipe več, ki bi bila sposobna nadoknaditi zaostanek. Ko smo prišli na zaključne kroge v Kranj sem vedel da bodo vsi gledali mene. Nekajkrat sem napadel a ni bilo dovolj. V ciljnem sprintu sem preveč čakal in zapravil možnost za zmago. Vseeno sem zadovoljen in ekipa tudi, tako da odhajamo z dobrimi občutki na krajši dopust «.

Med deseterico se je uspelo uvrstiti na 8. mesto Janu Polancu in na 10.mesto Tadeju Valjavcu.

Skupni rezultati
Značke: Cestno
Komentarji
scott-kropa 29.07.2013 09:51

Zelo dobro oglaševana dirka. Kar tako naprej, potem se pa čudijo zakaj ni gledalcev !

Poss 29.07.2013 11:36

Print screen slika zmaga ...

Čestitke našim! 

hybrid 29.07.2013 12:22
@Poss:

Print screen slika zmaga ...

Poleg tega je bila dirka v soboto "novica" napisana v ponedeljek. smeh

prada 29.07.2013 15:17
@hybrid:
@Poss:

Print screen slika zmaga ...

Poleg tega je bila dirka v soboto "novica" napisana v ponedeljek. smeh

So dopusti

hybrid 29.07.2013 15:39

Naj si vzamejo kolektivni dopust z oglasi vred.

copi 29.07.2013 15:53
@scott-kropa:

Zelo dobro oglaševana dirka. Kar tako naprej, potem se pa čudijo zakaj ni gledalcev !

Očitno pri Savi tudi niso več čisto pri stvari.

frano 29.07.2013 18:19
Copi, Sava in savcani ti pa ne dajo "gmaha" kaj. ...
copi 29.07.2013 18:33
@frano: Copi, Sava in savcani ti pa ne dajo "gmaha" kaj. ...

Save in savčanov pa jaz res mislim, da skoraj nikoli nisem omenjal tako, da malo umirizapečateno

frano 29.07.2013 22:51
Pol te pa ze mal demenca daje...., ce ni prehuda si poglej mal nazaj in ce ne bos nasel ti lahko pomagam.
copi 30.07.2013 07:30

Savčane sem v svoji dolgi zgodovini na tem forumu omenjal 2x se pravi tu gor in pri pohvali savčanom na nedavni dirki na Kitajskem (ta novica je bila objavljena skupaj z novico o EP) torej osveži mi spomin ali pa se opraviči!!! oz. priznaj , da si shizofrenik, ali pa da si me z nekom zamenjal za slednje še vedno pričakujem opravičilo!!!

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ