Kristjan Fajt odlično začel sezono. Tretji v Katarju.

Kristjan Fajt odlično začel sezono. Tretji v Katarju.
07.12.2013 AVTOR: D. Z.
S krožno etapo se je končala prva dirka Tour of Al Zubarah. Kristjan Fajt jo je končal na tretjem mestu, zmagal pa je Mirza Yousif Mohamed.

Zadnja etapa na dirki Tour of Al Zubarah je bila krožna in dolga 120 kilometrov. Tudi tokrat je bil glavni sovražnik kolesarjev veter.

Po 20 kilometrih dirkanja je namreč pričel pihati s strani in to je znalo izkoristiti 13 kolesarjev, med katerimi sta bila kar dva kolesarja Adrie Mobila Kristjan Fajt in Klemen Štimulak.

Ubežniki so dolgo složno narekovali ritem in zasledovalci so se kmalu tudi predali. Tako so se ubežniki skoraj tri minute pred glavnino tudi lahko udarili za etapno zmago.

Etapo je dobil Novozelandec Roman Van Uden. Kristjan Fajt je bil šesti, Štimulak pa deseti. Skupni zmagovalec je postal kolesar Združenih Arabskih Emiratov Mirza Yousif Mohamed.

S petega je na tretje mesto napredoval Fajt, tudi najboljši kolesar Adrie Mobila na dirki: »S stopničkami sem zelo zadovoljen. Vso dirko sem bil aktiven, saj sem se dobro počutil. Dirka je bila težja kot sem pričakoval. Novo sezono sem začel uspešno in želim si, da bi tako tudi nadaljeval. «

Ravnodušen ni ostal niti trener Boštjan Mervar: »Na dirko smo prišli brez ciljev. Pomembno je, da smo dobro trenirali in preživeli lepo dirko brez padcev. Fajt si je najbolj želel uspeha, zato me veseli, da mu je uspelo priti med prve tri. «

Aljaž Hočevar je bil 14., Radoslav Rogina 20., Klemen Štimulak 27., Bruno Maltar 44. in Primož Roglič 56.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ