Kristjan Fajt suspendiran. Našli naj bi sledi Epa

Kristjan Fajt suspendiran. Našli naj bi sledi Epa
12.04.2016 AVTOR: D. Z.
Kristjan Fajt je oddal domnevno pozitiven vzorec. Iz Adrie Mobila so to potrdili. V Fajtovem vzorcu naj bi našli sledi hormona EPO.

.

Najprej smo podatek, da je Kristjan Fajt začasno suspendiran našli na uradni spletni strani Mednarodne kolesarske zveze. Zdaj pa so to potrdili tudi pri Adriji Mobilu. Tu je njihova izjava za javnost:

"Z današnjim dnem je začasno suspendiran dolgoletni član profesionalnega moštva KK Adria Mobil Kristjan Fajt zaradi uporabe nedovoljenih poživil na kolesarski dirki Istrska pomlad 2016, ki je potekala v prvi polovici letošnjega marca. Čeprav je suspenz po pravilih mednarodne antidopinške komisije UCI s sedežem v Švici začasen, ker gre za proceduro dodatnega odpiranja vzorcev, je Fajt s strani matičnega kolesarskega kluba KK Adria Mobil z današnjim dnem dobil nepreklicno odpoved pogodbe. Fajt se je za uporabo nedovoljenih poživil odločil sam navkljub izredno strogim pravilom tako Mednarodne kolesarske zveze kot tudi zelo strogim pravilom matičnega kluba, ki boj proti dopingu že dolgo vrsto let postavlja na prvo mesto.

Kristijan Fajt je eklatantno kršil tudi Svečano zaobljubo proti dopingu, ki jo je podpisal in podal Kolesarski zvezi Slovenije in Slovenski antidopinški organizaciji že leta 2013 in s katero se je tudi javno zavezal, da bo ravnal v skladu s Svetovnim kodeksom proti dopingu ter protidopinškim pravilnikom vseh naštetih organizacij. V Kolesarskem klubu Adria Mobil smo nad ravnanjem dolgoletnega kolesarja globoko presenečeni, ogorčeni in jezni, saj zdrav način življenja in najvišje športne vrednote postavljamo na najvišje možno mesto in o tem vse člane našega kluba – od najmlajših do članov profesionalnega moštva – nenehno ozaveščamo.

Strogo smo zavezani dejstvu, da nikakršnih bližnjic za dosego športnih ali kakšnih koli drugih rezultatov nikomur ne dopuščamo in tega se bomo držali tudi v prihodnje. Početje Kristijana Fajta strogo obsojamo. Posledice takšnega nedovoljenega in obsojanja vrednega početja bo nosil sam, saj je z uporabo nedovoljenih poživil omadeževal ne samo svoje ime, pač pa tudi ime in ugled kluba, vseh njegovih članov, številnih sponzorjev in vrste drugih podpornikov. Od Kristijana Fajta se  je, kot rečeno, z današnjim dnem Kolesarski klub Adria Mobil dokončno in nepreklicno poslovil. "

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ