Kristjan Fajt že drugi v Katarju

Kristjan Fajt že drugi v Katarju
18.12.2014 AVTOR: D. Z.
Kolesarji Adrie Mobila so tudi v prvi etapi dirke Tour of Al Zubarah igrali vidnejše vloge. Nagrada? Kristjan Fajt je napredoval na 2. mesto.

Kolesarji Adrie Mobila trenutno nastopajo na dirki Tour of Al Zubarah. Po prologu, na katerem se je izkazal predvsem Primož Roglič, ki je zasedel tretje mesto, je bila zdaj na sporedu prva etapa. Dolga je bila dobrih 120 kilometrov. Vzponov ni bilo, zato pa je ključno vlogo po pričakovanjih odigral veter.

Že po 15 kilometrih dirkanja je prišlo do prve prave selekcije, saj se je glavnina zaradi vetra razbila na več manjših skupin. Ubežna skupina je štela 13 kolesarjev, med katerimi so bili tudi trije člani Adrie Mobila: Kristjan Fajt, Radoslav Rogina in David Per. S složno vožnjo so vseskozi uspeli držati razliko do prvih zasledovalcev, prvi pravi napad pa sta 30 km pred ciljem izvedla Rogina in Mario Schoibl. 20 kilometrov kasneje so jih preostali ujeli in takoj sta napadla Fajt in Lagab.

Kolesarja sta se za etapno zmago udarila v sprintu, močnejši pa je bil Lagab, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku, saj je bil od Fajta hitrejši tudi na prologu. Fajt je tudi v skupnem seštevku drugi. »Danes smo vsi vozili dobro, saj se pozna izkušenost ekipe, ki pride v vetru še posebej do izraza. Ves čas smo imeli dirko v svojih rokah, zato mi je žal, da mi je na koncu zmanjkalo nekaj milimetrov za zmago. Vseeno sem vesel uspeha in želim si, da bi nadaljeval v tem ritmu, « je za uradno spletno stran moštva Adria Mobil dejal Fajt.

Za prvima dvema kolesarjema je prišla še skupina devetih kolesarjev, ki se je z zaostankom 37 sekund udarila za tretje mesto. To je pripadlo Mansouriju. David Per je bil peti, Radoslav Rogina pa deseti. Ostali so zaostali za več kot dve minuti in pol. V skupnem seštevku je Per peti in ostaja najboljši med mladimi kolesarji, Rogina pa je osmi. »Z dirkanjem in rezultati sem zadovoljen. Pomembno je, da ekipa sodeluje, in da uživamo na lepi in dobro organizirani dirki. Ko pa so rezultati dobri, je še toliko lepše, « je zadovoljno dejal trener Boštjan Mervar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ