Kristjan Koren med deseterico, Quintana začenja v Burgosu

Kristjan Koren med deseterico, Quintana začenja v Burgosu
13.08.2014 AVTOR: D. Z.
Na dirki Eneco Tour je bil na sporedu kronometer, ki ga je dobil Tom Dumoulin. Kristjan Koren je zdaj med osmi v skupnem seštevku. Jani Brajkovič se vrača na diri po Burgosu.

Na dirki Eneco Tour, ki spada med dirke za koledar World Toura, je za kolesarji že tretja etapa. Tokrat so se morali soočiti s posamičnim kronometrom. Ta je potekal v mestu Breda, dolg pa je bil 9,6 km.

Najhitreje je s to traso opravil kolesar Giant Shimana Tom Domoulin, ki se je spustil pod mejo 11 minut. Progo je prevozil v vsega 10 minutah in 55 sekundah. Vozil je s povprečno hitrostjo 52,763 km/h. Za dve sekundi je ugnal Fabiana Cancellaro in za deset Gerainta Thomasa.

Kar 37 kolesarjev je v povprečju vozilo več kot 50 km/h. Tudi najboljši Slovenec Kristjan Koren, ki je z zaostankom 29 sekund zasedel 20. mesto. Njegova povprečna hitrost 50,526 km/h. Jan Polanc je bil 91., Borut Božič 98. in Luka Mezgec 114.

V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Lars Boom, ki ima tako štiri sekunde prednosti pred Domoulinom in Manuelom Quinziatom. Do zdaj vodilni Štybar je padel na peto mesto. Kristjan Koren je iz 18. napredoval na osmo mesto in ima 19 sekund zaostanka. Do konca dirke so še štiri etape.

Vrača se Quintana
Začela se je tudi dirka po Burgosu. Že 36. po vrsti. Gre za etapno preizkušnjo ekstra kategorije. Na njej nastopata tudi dva izjemna Kolumbijca. Zmagovalec Gira Nairo Quintana in povratnik, potem ko je po odličnem uvodu v sezono dobesedno poniknil, Carlos Betancur. Oba se pripravljata na dirko po Španiji. Omenimo še Daniela Morena.

Vrača pa se tudi Jani Brajkovič. Ravninskih etap praktično ni. Prvi dve sta še najlažji, a sta vseeno zelo razgibani. Potem sledita dve zahtevni preizkušnji in še posamični kronometer. In za kolesarji je že prva etapa. Start in cilj je gostil Burgos. Kolesarji so se trikrat povzpeli na vzpon tretje kategorije, tudi v samem zaključku.

Zmage se je veselil Juan Jose Lobato, ki je po skoraj treh urah in pol dirkanja in prevoženih 143 kilometrih ugnal prej omenjenega Morena. Skupina s Quintano je zaostala za pet sekund. Jani Brajkovič je s 16 sekundami zaostanka zasedel 26. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ