Kristjan Koren razkriva: Sagan je že lačen zmage!

Kristjan Koren razkriva: Sagan je že lačen zmage!
30.06.2013 AVTOR: D. Z.
"Sagan se nam je 'ulegel'. Škoda. Na srečo gre samo za odrgnine in je že lačen zmage," je po prvi etapi na dirki po Franciji povedal Kristjan Koren.

Ozke ceste in boj za pozicije
»Zadnjih 50 kilometrov je bilo zelo živčnih. Ozke ceste. Če si bil na stoti poziciji, sploh ni bilo mogoče priti naprej. Sam sem samo enkrat ostal v ozadju. Potem sem moral deset kilometrov voziti 'na polno', se vmes zares boriti, da sem prišel naprej in da sem potem lahko opravil svoje delo za Sagana, « nam je sporočil Kristjan Koren, potem ko se je že pripravljal na začetek druge etape.

A prva bo številnim kolesarjev, pa tudi preostalim na Korziki ostala v spominu zaradi zmešnjave v zaključku. Kot smo že poročali. Avtobus moštva Orica GreenEdge je ostal ujet na ciljn črti. Zaradi tega so komisarji sprejeli hitro odločitev, da bo cilj tri kilometre prej. To informacijo so sporočili tudi športnim direktorjem, ti pa naprej kolesarjem, ki so že pripravljali sprinterske vlake.

Zmešanjava z informacijami
»Zmešnjava se je začela deset kilometrov pred ciljem. Prek radijskih postaj so nam sporočili, da je cilj že tri kilometre pred predvidenim ciljem. Sporočili so nam tudi, da je avtobus podrl ciljno tablo, « je še zaključne kilometre opisal Koren:

»Takrat praktično nihče ni natančno vedel, kaj to pomeni. Po sporočilu sodeč, smo predvidevali, da pač, kdor pride v zadnje tri kilometre prvi, tisti bo zmagovalec in bo tako ostalo vse do predvidenega cilja. In, da v zadnjih treh kilometrih ne bo več časa za popravljanje položajev. Potem pa so vse skupaj preklicali in cilj je bil tam, kjer je bilo sprva načrtovano, « je še dodal Koren.

Medijev okrog avtobusa, kot bi zmagali!
Kolesajri moštva Cannondale so garali za Petra Sagana. Resnično so bili v ključnih trenutkih v ospredju, a prišlo je do padca, v katerega je bil vpleten tudi 23-letni Slovak. In tako se je moral – podobno kot številni sprinterji – posloviti od boja za etapno zmago.

A to, da ni zmagal oziroma, da je padel, je novinarje očitno ravno tako zanimalo: »Sagan se nam je 'ulegel'. Škoda. Na srečo gre samo za odrgnine in je že lačen zmage. Novinarji pa so ga po etapi ob avtobusu pričakali, kot bi etapo dobil, « je še zaključil Koren.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ