Kristjan Koren še vsaj dve leti ostaja "Američan"

Kristjan Koren še vsaj dve leti ostaja "Američan"
12.06.2013 AVTOR: D. Z.
Kristjan Koren je še pred dirko po Franciji podaljšal pogodbo z moštvom Cannondale. V tej ekipi naj bi ostal vsaj do konca sezone 2015.
Ostaja pri "zelenih"
Kristjan Koren je med profesionalne kolesarje prestopil pred sezono 2010. Takrat je podpisal pogodbo z moštvom Liquigas Cannondale. Ekipa se je preimenovala v Cannondale, vse skupaj sicer še vodijo Italijani, vendar je že pri samem marketingu občutiti ameriški pridih.

Po treh letih zvestobe so s Korenovimi uslugami očitno nadvse zadovoljni. Koren je tako eden izmed redkih kolesarjev, ki jim letos poteče pogodba, ki je pogodbo podaljšal še pred dirko po Franciji. Jasno je, da se pogodbe podpisuje predvsem po Touru.

Na pripravah pred Tourom
"Lahko sem samo vesel, da so mi ponudili novo pogodbo. V teh časih je težko. Tudi ekipe vse še ne vedo, ali bodo nadaljevale v naslednji sezoni. Jasno je, da če ena ekipa propade, na cesti takoj ostane ogromno kolesarjev," je bil po podpisu pogodbe zadovoljen Koren.

"Očitno so že na klasikah videli, da sem se lahko vozil ob Saganu, obenem oni ogromno vlagajo prav vanj," je še dodal Koren, ki je bil po končani dirki Criterium du Dauphine doma zgolj dva dni. Zdaj je namreč že na višinskih pripravah na Pordoiju, kjer se je pridružil nekaterim kolesarjem, s katerimi bo nastopil tudi na dirki po Franciji. Že tretjič zapored.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ