Kristjan Koren: Kot bi se spuščal v vrel kotel!

Kristjan Koren: Kot bi se spuščal v vrel kotel!
15.05.2013 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Kaliforniji je za kolesarji že tretja etapa, ki jo je dobil Peter Sagan. Kolesarje pa v teh dneh mučijo predvsem visoke temperature, tudi do 45 stopinj celzija.

Neznosno vroče
»V drugi etapi je bilo neznosno vroče. Pri nas take vročine zares še nisem doživel. Ko smo se spuščali po zadnjem spustu, sem se počutil, kot da se spuščam v vrel kotel, « se je druge etape, ko je bila vročina zares neverjetna, spomnil Kristjan Koren. Primorec je član ameriškega moštva Cannondale. Nekateri kolesarji te ekipe se prav v Kaliforniji pripravljajo na Tour de France.

Prav zato so tam najprej bili na višinskih pripravah, zdaj pa nastopajo še na dirki, kjer je eden izmed največjih zvezdnikov Peter Sagan. Slovak je v tretji etapi slavil že deveto zmago na tej dirki, letos prvo. »Počasi prihajam v ritem. Danes sem vlekel od 40 kilometra dalje, pa skoraj do konca, tako da je bilo na koncu vse to poplačano z zmago. «

Klubski kolega z vročino in opeklinami
A povsem drugače je bilo dan prej, ko so imeli pri Cannnondalu bolj razlog za skrb kot za veselje. »Na zadnjem klancu, dva kilometra do cilja, nam je zaradi vročine 'skupaj' padel Mauro Da Dalto. Hitro so ga odpeljali v bolnišnico in ga tam postavili kar v led, saj je imel 42 stopinj celzija vročine, « je pojasnil Koren, ki je bil ob da Daltu tudi v cilju. Tam je dobil neverjeten dokaz, kako zares vroče je bilo tisti dan:

»Preden smo ga dali na nosila, je ležal na tleh. Od vročega asfalta je dobil opekline na zadnjici. Kot, da bi se usedel na žar. Vsi smo bili prestrašeni, ko smo ga imeli v rokah in se je kar tresel. « Letos vreme očitno res ni naklonjeno kolesarjem. Na dirki po Kaliforniji nastopa kar precej tistih, ki so prej dirkali na enodnevnih klasikah. Takrat so jih ovirale nenormalno nizke temperature, zdaj pa nenormalno visoke.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ