Kristjan Koren: Nisem razočaran!

Kristjan Koren: Nisem razočaran!
26.09.2013 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Kristjan Koren je na svetovnem prvenstvu v kronometru zasedel 50. mesto. Kljub slabemu rezultatu pa je priznal, da ni razočaran.

Rezultati moški, 56,8km
1. Tony Martin (NEM) 1;05:37
2. Bradley Wiggins (VB) +0:46
3. Fabian Cancellara (ŠVI) 0:48
4. Vasil Kirjienka (Blr) 1:26
5. Taylor Phinney (ZDA) 2:08
6. Rasmus Christian Quaade (DAN) 2:36
7. Marco Pinotti (ITA) 2:42
8. Adriano Malori (ITA) Italija 2:51
9. Gustav Erik Larsson (ŠVE) 2:58
10. Konstantin Siutsou (BLR) 3:00
-
50. Kristijan Koren (SLO) 6:26

Takoj po prihodu v cilj je bilo jasno, da Kristjan Koren ne bo izboljšal 17. mesta iz lanskega leta v Valkenburgu. Tam je bila trasa kronometra precej bolj razgibana in polna menjav ritma. V Toskani pa je bila namenjena pravim specialistom za vožnjo na čas, saj je bila trasa bolj ali manj ravninska.

Zmagal je Tony Martin, Koren pa tudi s 50. mestom ni bil razočaran. »Hitro sem videl, da ne bo šlo. Mogoče je kdo pričakoval več, a sam sem dal vse od sebe. Razočaran nisem. Vedel sem, da je proga specifična, namenjena težkim, močnim kolesarjem, ki lahko več časa držijo hitrost okrog 55 kilometrov na uro, « je povedal Koren.

»Na nekaterih odsekih je pihal močan nasprotni veter, naravnost v obraz. Ko sem videl, da se peljem 47 kilometrov na uro, sem vedel, da bi moral voziti vsaj tri do pet kilometrov na uro hitreje, « je še pojasnil Koren. Zdaj bo lahko zamenjal kolo. Spet se bo usedel na navadno cestno, saj bo v nedeljo slovensko reprezentanco zastopal na cestni dirki.

Na žalost pa se zaradi številnih dirk med sezono ne more nekoliko bolj posvetiti treningu vožnje na čas, v kateri je že med mlajšimi člani odlično nastopal: »Treningov nisem povsem podredil kronometru. Tisti, ki so računali na prvo deseterico, so v zadnjem mesecu drugače trenirali. « Koren pa je moral odpeljati številne enodnevne dirke, tudi Plouay, Montreal in Quebec.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ