Kristjan Koren: Pomembno je, da grem zdaj na stopničke

Kristjan Koren: Pomembno je, da grem zdaj na stopničke
20.06.2014 AVTOR: D. Z.
Kristjan Koren je ljubljanski kronometer na dirki po Sloveniji odpeljal odlično in zasedel končno drugo mesto, kot najboljši Slovenec.

»Pred začetkom sem si pogledal čase iz lanskega leta in videl, da je zmagovalec progo prepeljal v 9 minutah in 55 sekundah. Rekel sem si, da če peljem okrog deset minut, potem sem v igri. Sicer mi je je za prvo mesto nekoliko zmanjkalo, ampak vsaj med tri smo, « je takoj po prihodu v cilj dejal Kristjan Koren.

8,8 km dolgo progo je Primorec v dresu Cannondala premagal v desetih minutah in 11 sekundah. Proti zmagovalcu Michaelu Matthewsu je izgubil šest sekund. »Zadnje pol ure sem spremljal črne oblake nad Ljubljano. Na koncu je vreme vendarle zdržalo. Favoriti so startali med zadnjimi, tako da bi bile razmere za vse podobne. Hudega vetra ni bilo, tako da sem na števcu samo gledal, da je šlo prek 50 kilometrov na uro, « je še pojasnil Koren, ki se s tem, koliko je pridobil v skupnem seštevku proti kandidatom za končno zmago, ni obremenjeval.

Sam pravi, da bi bil zadovoljen z uvrstitvijo med prvo deseterico, a zdaj ima odličen izhodiščni položaj, pa čeprav mu tesno sledita dva izjemna hribolazca Diego Ulissi in Tiago Machado. »Pomembno je, da grem zdaj na stopničke. Vse skupaj bom moral prespati, a zaenkrat sem zadovoljen. Za vse ostalo bom videl sproti. Tretji je Ulissi, ki na klanec ne gre počasi, « je še dodal Koren in pred odhodom na podelitev dodal: »Matthews je postavil res dober čas. Zaradi njega se na klanec ne bojim, težava so ostali. Že jutri bo več jasnega. «

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ