Kristjan Kumar najboljši med svetovno mladinsko konkurenco, Marin zmagal v Sarajevu

Kristjan Kumar najboljši med svetovno mladinsko konkurenco, Marin zmagal v Sarajevu
23.06.2014 AVTOR: D. Z.
Kristjan Kumar je dobil prestižno etapno dirko za Pokal narodov Trofej Carlsberg. Matej Marin dobil dirko, ki jo organizira priznana agencija ASO. Jan Tratnik 4. v Avstriji.
Trofej Carlsberg
A najprej v Nemčijo. Slovenska reprezentanca je nastopila na prestižni dirki za Trofej Carlsberg. Govorimo o zelo razgibani dirki, na kateri nastopajo številne kolesarske velesile. In tokrat se je izkazal Primorec Kristjan Kumar. Sicer član novogoriškega moštva Meblo jogi, je v sprintu manjše skupine dobil 2. etapo. Takrat je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Že popoldne je bil na sporedu še posamični kronometer, ki ga je končal na četrtem mestu. 8,8 km dolgo preizkušnjo je prevozil s povprečno hitrostjo 45,65 km/h. Vodstvo je uspel obdržati vse do konca dirke. Drugi Edward Dunbar je z zaostankom devetih sekund zasedel drugo mesto, tretji Lennard Kamna pa je zaostal za 35 sekund.

Marin v Sarajevu
V Sarajevu so v nedeljo priredili kolesarsko dirko za mir. S tem so se spomnili na začetek prve svetovne vojne pred sto leti. Cilj dirke je bil v središču mesta, kjer je 28. junija 1914 Gavrilo Princip izvedel atentat na Franca Ferdinanda. To je bil tudi povod za začetek svetovne vojne. Organizacijo dirke je prevzela kar agencija ASO, torej agencija, ki je zadolžena za organizacijo dirke po Franciji. Prav zato se je v Sarajevu pojavil tudi direktor Toura Christian Prudhomme. Poleg številnih rekreativnih kolesarjev, so se med sabo udarili tudi profesionalni kolesarji. Zmagal pa je Slovenec Matej Marin. Drugi je bil Italijan Christian delle Stelle, tretji pa Andrea Vacher.

Tratnik in Bajc odlična v Avstriji
Končala se je tudi tridnevna etapna dirka druge kategorije po Zgornji Avstriji. Govorimo o peti izvedbi te preizkušnje. V preteklosti so zmage tu slavili Leopold Konig, Petr Benčik, Robert Vrečer in Riccardo Zoidl, ki je bil tako lani šele prvi domačin z zmago. Na vrhu ga je tokrat nasledil rojak Patrick Konrad. Premagal je Gregorja Muhlberga in Pawla Cieslika. Jan Tratnik je spet potrdil, da je odlično pripravljen. Z minuto in osmimi sekundami zaostanka je dirko končal na četrtem mestu. Njegov klubski kolega pri moštvu Amplatz-BMC Andi Bajc je bil sedmi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ