Kristjan Kumar še drugič pozitiven. Spet na eritropoetin!

Kristjan Kumar še drugič pozitiven. Spet na eritropoetin!
01.02.2019 AVTOR: DZ, vir: SLOADO
Prav neverjetno, bi lahko rekli. A vendarle resnično. Kristjan Kumar je še drugič v karieri padel na dopinški kontroli. Spet so našli sledi eritropoetina.
Slovenska protidopinška organizacija SLOADO je sporočila, da nas na podlagi 69. člena protidopinškega pravilnika obvešča o primeru kršitve protidopinških pravil v primeru kolesarja Kristjana Kumarja. Zakaj? Kumarju so 24. 5. 2018 v italijanski Anconi na nenapovedani dopinški kontroli odvzeli vzorec, v katerem so našli sledi rekombinantnega eritropoetina. Analizo so opravili v akreditiranem laboratoriju v Rimu.

"Rezultat je pokazal prisotnost rekombinantnega eritropoetina (rEPO), ki je v športu prepovedana snov, uvrščena na Listo prepovedanih snovi in postopkov Svetovne protidopinške agencije WADA in spada v skupino S2, kamor sodijo peptidni hormoni, rastni dejavniki, sorodne snovi in posnemovalci," so zapisali na spletni strani SLOADO. Kumar je tako na dopinški kontroli padel že drugič. Prvič je bil še mladoleten, zdaj so ga kaznovali z osmimi leti prepovedi nastopanja. "Sankcijo za prvo kršitev športnika je izrekla Mednarodna kolesarska zveza UCI na osnovi pozitivnih vzorcev na Trofeji Karlsberg leta 2014, kjer je bila v njegovem vzorcu ugotovljena prisotnost EPO," so še zapisali pri SLOADO.

Kazni pa naslednje:
* Izločitev iz športa za obdobje osmih (8) let, (v obdobje se šteje tudi čas začasne izključitve od 14.6.2018).
* Diskvalificirani so vsi tekmovalni rezultati športnika Kristjana Kumarja, doseženi po 24.5.2018.
* Plačilo stroškov v višini 900 evrov.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ