Kristoff do prve zmage za novo ekipo, Jorgenson pa v karieri

Kristoff do prve zmage za novo ekipo, Jorgenson pa v karieri
16.02.2023 AVTOR: N. Gr., foto: UNO-X

Oči slovenskih navijačev so uprte v Andaluzijo, a tudi na Portugalskem in v Omanu potekajo zanimivi kolesarski boji. Dirko po Omanu je dobil Matteo Jorgenson, v Algarvu pa prvo etapo veteran Alexander Kristoff.

Začnimo v Omanu, kjer se je etapna dirka prve kategorije že končala. Na njej je bil najboljši Američan Matteo Jorgenson, ki dirka v barvah Movistara. Jorgenson se je v zadnjih dveh sezonah razvil v dobrega kolesarja, a se mu je prva profesionalna zmaga dolgo izmikala.

Dočakal jo je na vrhu vzpona v tretji etapi dirke po Omanu, kjer je oblekel tudi majico vodilnega. V četrti etapi jo je zadržal brez težav, dobil jo je Diego Ulissi, zadnji dan z vzponom na Jabal Al Akhdhar pa je bil zelo napet.

Najboljši mladi kolesar na dirki Mauri Vansevenant je močno napadel Jorgensona, a se Američan ni dal, na koncu je Belgijcu prepustil le etapno zmago, v skupnem seštevku pa je zadržal sekundo naskoka za prvo zmago tudi v skupnem seštevku dirke. Zanj je bil to izjemno uspešen teden, ob njem sta na odru končala še Vansevenant in Geoffrey Bouchard, ki je zaostal 28 sekund.

Kristoff že zmaguje v dresu nove ekipe

Norveška ekipa Uno-X v zadnjih letih napreduje z velikimi koraki, njihova strategija pa sloni predvsem na mladih. A so za domačega zvezdnika Alexandra Kristoffa naredili izjemo in 35-letnika v ekipo pripeljali ne le kot mentorja, temveč tudi kot kolesarja, ki še vedno lahko dobiva velike dirke.

Kristoff z ekipo dirka na dirki serije Pro po Algarvu na Portugalskem, kjer se je prva etapa končala z zanimivim šprintom. V njem so rezultat vzeli Tomu Pidcocku, ker je nevarno spremenil linijo, za zmago pa je bil Kristoff hitrejši od Jordija Meeusa in rojaka Sorena Warenskjolda.

Pred kolesarji so še štiri etape, današnja z vzponom na Alto da Foia bo najtežja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ