Kristoff po fotofinišu premagal Cavendisha, junaka dirke

Kristoff po fotofinišu premagal Cavendisha, junaka dirke
12.02.2016 AVTOR: D. Z.
Mark Cavendish je dobil dirko po Katarju, medtem ko je v zadnji etapi spet zmagal Alexander Kristoff.

S peto etapo se je končala dirka ekstra kategorije po Katarju. Etapa je potekala med Sealine Beach Resortom in Doho Cornichem. Dolga je bila 114 kilometrov, jasno pa je bilo, da bomo videli sprint glavnine. V majici vodilnega je etapo začel Mark Cavendish, samo dve sekundi za njim pa je zaostajal Greg Van Avermaet. Tokrat so imeli kolesarji veter v hrbet in s strani, pobeg dneva pa je uspel trem kolesarjem.

To so bili Steven Tronet (Fortuneo-Vital Concept), Jesse Sergent (AG2R-La Mondiale) in Tom Declerq (Topsport Vlaanderen). Po 30 kilometrih dirkanja je imela skupinica dve minuti in pol prednosti. Ubežniki so zdržali vse do zaključnih krogov. Na koncu so jih morali kolesarji prevoziti deset. 11 km pred ciljem pa je bilo pobega konec in sprinterji so se pripravljali na zaključek. Vsi naslednji napadi so bili obsojeni na neuspeh.

V zadnjih dveh kilometrih je pobudo prevzela izjemna Katjuša, ki je pripravljala sprint Alexandru Kristoffu. Mark Renshaw je na Kristoffovo kolo pripeljal še Cavendisha in obetal se je izjemen zaključek. Kristoff je prvi začel s sprintom, Cavendish pa se mu je pripeljal zraven. Sledil je izjemen boj, po fotofinišu pa se je zmage veselil Kristoff. Dobil je še tretjo etapo na letošnji dirki. Cavendish je bil drugi. Roy Jans je bil tretji. Marko Kump je bil 25., Luka Pibernik pa 50.

V skupnem seštevku se je zmage veselil Mark Cavendish. Na drugo mesto se je prebil Alexander Kristoff, ki je zaostal za pet sekund. Greg Van Avermaet pa je z osmimi sekundami zaostanka zasedel za osem sekund. Sledili so Manuel Quinziato, Edvald Boasson Hagen, Soren Kragh Andersen, Sam Bennet, Sven Erik Bystrom, Vjačeslav Kuznecov in Michael Schar. Marko Kump je dirko končal na 37. mestu, Luka Pibernik pa na 69.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ