Kristoff tudi v Omanu blesti v sprintih

Kristoff tudi v Omanu blesti v sprintih
18.02.2016 AVTOR: D. Z.
Alexander Kristoff je dobil 3. etapo na dirki po Omanu. V Španiji končno do zmage Nacer Bouhanni.

DIRKA PO OMANU
Al Sawadi Beach je gostil start tretje etape dirke po Omanu. Cilj je bil v Naseem Parku. Etapa je bila dolga 176,5 km. Ta je bila tudi prva zares pisana na kožo sprinterjem. V majici vodilnega se je vozil Edvald Boasson Hagen, medtem ko so bili na startu vsi trije Slovenci. Marko Kump, Luka Pibernik in Jani Brajkovič. Sprinterje so poskusili presenetiti naslednji ubežniki:

Ivar Slik, Brian Van Goethem (oba Roompot Oranje Peloton), Jordan Kerby (Drapac) in Kenneth Van Rooy (Topsport Vlaanderen-Baloise). Z vetrom v hrbet so si privozili nekaj več kot štiri minute prednosti. A kmalu po polovici dirke se je njihova prednost hitro zmanjšala na vsega dve minuti. Pričelo je tudi deževati, tako da so ceste postale spolzke. Van Goethem je bil še zadnji ubežnik, ki ga je deset kilometrov pred ciljem glavnina ujela.

Sledil je sprint, v katerem je bil Alexander Kristoff preprosto premočan. Tokrat je premagal Morena Hoflanda in Royja Jansa. Tudi lani je dobil prav tretjo etapo na tej dirki. Poleg tega je sezono 2016 začel zares podobno uspešno kot lansko. Ravno tako je na dirki po Katarju dobil tri etape, 2, 4. in 5. Vsi trije Slovenci so končali v glavnini. Luka Pibernik je bil 23., Marko Kump 24, Jani Brajkovič pa 70.

V skupnem seštevku je Edvald Boasson Hagen brez težav obdržal vodstvo. Pred dvema odločilnima etapama ima štiri sekunde prednosti pred Vincenzom Nibalijem in šest pred Gregom Van Avermaetom. Sledijo Bardet, Pauwels, Costa, Fuglsang, Pozzovivo, Rebellin, Konrad in Dumoulin … Jani Brajkovič je z zaostankom minute in 13 sekund 23. Pibernik je 35., Kump pa 104. Sprinterji bodo na svoj račun spet prišli v nedeljo, ko bo na sporedu zadnja etapa.

RUTA DEL SOL

Za kolesarji na dirki prve kategorije Ruta del Sol v Andaluziji je že druga etapa. Tudi v tej je zmagovalca določil šele ciljni sprint, vendar pa je bila v ta sprint vpletena manjša skupina kolesarje in ne celotna glavnina. Kolesarji so morali prevoziti 186 km dolgo pot od Palomaresa del Rio do Cordobe. Šlo je za ravninsko preizkušnjo z zahtevnim zaključkom.

Dobrih 20 km pred ciljem so se morali kolesarji podati na kategoriziran vzpon. Tam so kolesarji Skya narekovali oster ritem, medtem ko je v ospredju vztrajal član moštva Dimension Data Konstantin Sivcov. Selekcija se je naredila. Sivcova so v zaključku ujeli, medtem ko so nekateri sprinterji odpadli. V tej skupini pa so bili vsi najboljši kolesarji, ki računajo na visoka mesta v skupnem seštevku. Pa tudi sprinter Nacer Bouhanni.

Kolesar Cofidisa – letos zanj dela tudi Borut Božič, ki je tudi na tej dirki ob kapetanu – v sprintu prave konkurence tokrat ni imel. Bouhanni si je privozil prvo etapno zmago v letošnji sezoni. Premagal je Fabia Fellineja in Bena Swifta. V skupnem seštevku je Francoz s prvega mesta izpodrinil včerajšnjega zmagovalca Danieleja Bennatija. Zdaj je drugi Juan Jose Lobato, tretji pa Raymond Kreder.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ