Kristoffu sprint na De Pannu

Kristoffu sprint na De Pannu
29.03.2017 AVTOR: D. Z.
De Panne. Druga etapa. Sprint večje skupine in zmaga Alexandra Kristoffa. Philippe Gilbert vodi, Slovenca v ozadju.

Na dirki De Panne, ki nekaterim kolesarjem predstavlja še zadnjo pripravo na dirko po Flandriji, je bila na sporedu druga etapa. Zottegem je gostil start, cilj pa Koksijde.

Etapa je bila dolga 193 kilometrov. Kljub vzponom, kot so Mesenberg, Montenberg, Kemmelberg, Rodeberg in Viadaigneberg je bila ta etapa namenjena sprinterjem. Najprej jo je zaznamovala deseterica ubežnikov, a glavnina ni počivala in na prej omenjenih vzponih je prišlo do prve selekcije. Potem pa je pričelo pihati in kolesarji so začutili priložnost za napad. Poskusili so pri moštvu Trek Segafredo in glavnina je hitro razpadla.

Ubežniki so bili ujeti, v ozadju pa je ostal po prvi etapi drugi Luke Durbridge. To so izkoristili vodilni v skupnem seštevku Philippe Gilbert, pa Alexander Kristoff, Edward Theuns … Kar naenkrat je nastalo sedem skupin in kmalu se je v ospredju združila skupina 22 kolesarjev. To je bila neulovljiva skupina, v kateri ni bilo Durbridga. Na koncu je imel največ pomočnikov ob sebi Marcel Kittel.

Richeze in Sabatini sta bila pripravljena, da sestavita vlak, Gilbert pa je pokril nekaj napadov, pa čeprav je kolesaril v majici vodilnega. A Kittel je bil preveč utrujen. Po več kot štirih urah in pol dirkanja smo videli sprint, ki ga je dodatno začinil nasprotni veter. Prvi je sprint začel Kristoff, ki pa je bil kljub vsemu dovolj močan in se je lahko veselil zmage. Drugi je bil Theuns, tretji pa Kittel. Marko Kump je zasedel 82. mesto, Luka Mezgec pa je bil 92.

Jutri se bo dirka končala. Najprej bo na sporedu krajša etapa, potem pa še kronometer. Gilbert ima zdaj 50 sekund prednosti pred Brandlejem in 1:07 pred Kristoffom. Sledijo Theuns, Ligthart, Chavanel, Vantomme, Perichon, Van Poppel …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ