Kristoffu tudi zadnje dejanje, Hermansu dirka

Kristoffu tudi zadnje dejanje, Hermansu dirka
19.02.2017 AVTOR: D. Z.
Dirko po Omanu je dobil Ben Hermans. Zadnjo etapo je dobil Alexander Kristoff.

Dirka po Omanu se je končala. Šesta in obenem zadnja etapa se je po 130 kilometrih končala v Muttrah Cornichu.

Govorimo o ravninski etapi, tako da je bil končni zmagovalez jasen že po včerajšnji gorski preizkušnji na “Zeleno goro ”. Ben Hermans je bil z naskokom najbolj prepričljiv v najtežjih etapah. V ravninskih pa vsekakor Alexander Kristoff, ki je dobil obe sprinterski preizkušnji. Zadnja je bila tudi pisana njemu na kožo. A najprej so s pobegom poskušali presenetiti trije kolesarji.

Iljo Keisse (Quick-Step Floors), Aime De Gendt (Sport Vlaanderen) in Benjamin Geraud (Delko Marseille Provence). Kljub močnemu vetru so si privozili dobre tri minute prednosti, potem pa so v glavnini pospešili člani moštva BMC, ki so branili vodstvo v skupnem seštevku, in kolesarji Aqua Blueja. Tik pred prvim vzponom na Al Hamriyah je prav vodilni Hermans padel. Kljub temu se je lahko nepoškodovan kmalu pobral in nadaljeval z dirko.

Hitro je tudi ujel glavnino. 25 km pred ciljem sta v ospredju ostala De Gandt in Keisse, glavnina pa je za njim zaostajala za minuto in 20 sekund. Deset kilometrov pred ciljem sta imela še 45 sekund naskoka, kar je bilo premalo, da bi lahko upala na končni uspeh. Zadnji se je pet kilometrov pred ciljem predal Keisse, sledil je nov napad. Poskusila sta Bardet in Van Avermaet. A, tudi ta poskus je bil nesupešen. Sledil je sprint glavnine.

Spet pa je bil najmočnejši prav prej omenjeni Alexander Kristoff, ki je po skoraj treh urah dirkanja premagal Eduarda Grossuja in Sacho Modola. Za Kristoffa je to bila že tretja zmaga na letošnji dirki po Omanu. Grega Bole je bil 43., Borut Božič je bil 120., Marko Kump 125. Končni zmagovalec pa Ben Hermans, ki je dobil dve etapi. Rui Costa je dirko končal na drugem mestu. Zaostal je za 22 sekund. Tretji je bil Fabio Aru. Sledijo Kudus, Grmay, Bardet, Frank, Morton, Visconti, Haas …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ