Kriterij: Žiga Ručigaj do naslova prvaka

Kriterij: Žiga Ručigaj do naslova prvaka
18.07.2020 AVTOR: DZ, vir: Ljubljana Gusto Santic

Pokljuka. Žiga Ručigaj je postal državni prvak v kriteriju! Kolesar moštva MebloJogi je premagal Roka Korošca.



V Sloveniji se nadaljujejo državna prvenstva. Tokrat v vožnji na točke, oziroma kriteriju. Prvenstvo je gostila Pokljuka, natančneje Rudno polje. Krog po biatlonski stezi je vsekakor zanimiv in razgiban, tako da sprinterji niso imeli ravno zagotovoljenih prvih mest.

Sicer pa je na Pokljuki dodatno težavo predstavljal tudi dež. Na dober kilometer dolgem krogu - člani so jih morali prevoziti 30 - smo videli zanimivo dirkanje. Žiga Ručigaj si je veliko mero točk priboril s pobegom, na predzadnjem točkovanju pa je vodstvo po točkah prevzel Rok Korošec.

Za zadnji sprint pa se je Ručigaj spet podal v beg in uspelo mu je zmagati. S tem je osvojil kar 24 točk, dve več kot Korošec (Ljubljana Gusto Santic), tako da je kolesar moštva Meblojogi Pro Concrette postal državni prvak. 11 točk je bilo dovolj za tretje mesto. Osvojil ga je Boštjan Murn (Adria Mobil). Sledili so Grošelj, Čemažar, Skok, Pajek, Čibej, Govekar, Primožič …

Murn je bil prvak med mlajšimi člani. Drugi je bil Nik Čemažar (KK Kranj), tretji pa Anže Skok (Ljubljana Gusto Santic). Članice so morale premagati 15 krogov, zmage pa se je veselila Špela Kern (Lviv Cycling Team) pred Tajdo Mohorič in Lucijo Arh (obe BTC City Scott). Mohoričeva je bila najboljša med mlajšimi članicami. Druga pa Ana Intihar Marulc. Pri starejših mladincih so prevladovali kolesarji Adrie Mobila.

Med prvo šesterico se je uspel vmešati samo Luka Jablanovec (KK Tropovci), ki je zasedel tretje mesto. Zmagal je Nino Polovič, drugi pa je bil Jaka Špoljar. Četrti Gal Glivar, peti Aljaž Colnar in šesti Žiga Piskule. Sledili so še Kralj, Maček, Žle in Cvjetičanin. Najboljši med mlajšimi mladinci je bil Grega Podlesnik (Tanin Sevnica) pred Janom Lešnikom in Aljažem Petkom (oba KK Kranj).

Erazem Valjavec je bil najbojlši med dečki A, Žan Bevc med dečki B in Mai Prevejšek med dečki C. Pri starejših mladinkah je zmagala Ana Ahačič pred Emo Žibert in Tjašo Sušnik. Pri mlajših mladinkah pa je Nuša Moroz ugnala Pijo Galof in Tio Špringer. Med deklicami A je zmagala Ema Podberšič, pri deklicah B Hana Jeromel, pri deklicah C pa Taja Mehle.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ