Kronometer: Primož Roglič ob 15.59

Kronometer: Primož Roglič ob 15.59
22.07.2017 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Franciji je na sporedu še odločilni kronometer. Mnogi napovedujejo, da se bo za zmago boril tudi Primož Roglič.

Kdaj pa se bodo kolesarji podali na 22,5 km dolgo pot v Marseillu? Kolesarji startajo v obratnem vrstnem redu kot so uvrščeni v skupnem seštevku.

Zato se bo kot prvi na pot podal Luke Rowe. Startal bo ob 13.50. Sprva bo startni interval ena minuta, med najboljšimi pa bo interval znašal dve minuti. Kot šesti po vrsti in prvi med Slovenci se bo ob 13.55 uri na pot podal Borut Božič. Grega Bole se bo s progo soočil ob 14.12 uri. Jani Brajkovič bo startal ob 15.51 uri. Samo osem minut kasneje pa še eden izmed favoritov za etapno zmago Primož Roglič.

Njegov start bo ob 15.59 uri. Na koncu bodo startali najboljši v skupnem seštevku. Kot zadnji se bo na pot podal Christopher Froome ob 17.04. Dve minuti pred njim bo startal Romain Bardet, še dve minuti pred, torej natančno ob 17. uri pa Rigoberto Uran. Froome brani 23 sekund prednosti pred Bardetom in 29 pred Uranom. Kronometer se bo začel in končal na stadionu. Organizatorji samo na startno-ciljnem prostoru napovedujejo okrog 65 tisoč gledalcev. Froome bi lahko že četrtič dobil dirko po Franciji.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ