Kronometer: Vrečer zanesljivo do naslova, Polanc za dve sekundi

Kronometer: Vrečer zanesljivo do naslova, Polanc za dve sekundi
09.06.2012 AVTOR: D. Z.
Med člani je nov državni prvak v vožnji na čas postal Robert Vrečer, pri mlajših članih pa je ta naslov pripradel Janu Polancu.
Kronometer je bil tokrat v Ljubljani, organizacijo pa so prevzeli kar organizatorji Maratona Franje. Kolesarji v kategoriji članov in mlajših članov so morali prevoziti 37,4 kilometra dolgo preizkušnjo. Najhitreje je s progo po pričakovanjih opravil Robert Vrečer (Vorarlberg), ki je kljub utrujenosti z dirke, na kateri je nastopil dan prej, uspel postaviti najboljši čas.

Na progo se je podal kot zadnji, premagal pa jo je v 45 minutah in 51 sekundah. Vrečer je tako po lanskem drugem mestu, ko je v Solkanu zaostal zgolj za Janijem Brajkovičem osvojil svoj prvi naslov državnega prvaka. Še najbolj se mu je lahko približal kolesar moštva Ag2r La Mondiale Gregor Gazvoda, ki je za zmagovalcem zaostal za 13 sekund.

Za tretje mesto med člani sta se borila kolesarja Adrie Mobila Kristjan Fajt in Matej Mugerli. Na koncu je bronasto medaljo osvojil Fajt. Njegov čas 47:31 je bil za devet sekund boljši od Mugerlijevega. Peti je bil Vladimir Kerkez, šesti pa Luka Mezgec. Tretji najboljši čas na tej razdalji pa je postavil zmagovalec v kategoriji mlajših članov.

37,4 kilometra dolgo progo je Jan Polanc prevozil v 47 minutah in 16 sekundah. Tako je dobil interni dvoboj v moštvu Radenska z Janom Tratnikom. Ta je za Polancem zaostal za manj kot dve sekundi. Tretje mesto je zasedel Klemen Štimulak, ki je bil 15 sekund počasnejši od Polanca. Sledijo še Mark Džamastagič, Pavel Gorenc, Jure Bitenc, Luka Pibernik, Andrej Rajšp, Tim Mikelj, Simon Pavlin ...

Starejši mladinci in mlajši mladinci so morali premagati 18,6 kilometra dolgo razdaljo. Pri starejših je bil s časom 24:47 najboljši David Per. Za deset sekund je ugnal Mateja Mohoriča. Tretje mesto je pripadlo Sašu Mikoliču. Pri mlajših mladincih pa je bil najboljši Matic Veber pred Žanom Jerkičem in Manuelom Bedenikom.

Nastopile so tudi članice, kjer so povsem prevladovale kolesarke domačega moštva Polet Garmin. Z veliko prednostjo je zmagala Tjaša Rutar pred Uršo Pintar in Saro Frece. Sicer pa si lahko vse rezultate, tudi rezultate rekreativnih kolesarjev, ogledate na tej spletni strani: Rezultati!
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ