Kump in Tratnik z ekipo 4.

Kump in Tratnik z ekipo 4.
02.02.2018 AVTOR: D. Z.
Ekipni kronometer na dirki po Valenciji. Dobili so ga kolesarji moštva BMC. Zaradi slabega vremena in težkih razmer zaostanki niso šteli za skupni seštevek.

Na dirki po Valenciji je bil po četrtkovi zahtevnejši etapi, ki jo je dobil Alejandro Valverde – zanj je to prva zmaga po vrnitvi po lanski poškodbi – na sporedu ekipni kronometer.

Start je gostil Benitatxell, cilj pa Calpe. A tokrat je ta kronometer krojilo predvsem vreme. Najprej so morali organizatorji traso skrajšati s 30,5 km na 23 km. Razlog so bila dela na cesti. Organizatorji so se odločili, da časov s kronometra ne bodo upoštevali v skupnem seštevku, zato je ekipam ostal še boj za etapno zmago.

Tisti, ki so se na progo podali med prvimi so imeli slabše razmere. Kasneje so se te izboljšale. Prepričljivo najhitrejši so bili kolesarji moštva BMC, ki so edini presegli povprečno hitrost 50 km/h. Drveli so 50,77 km/h. Čas pa 27.25. Ekipo so sestavljali Van Avermaet, Bookwalter, De Macrhi, Frankiny, Kung, Roelandts in Schar. Druga Astana si je nabrala že minuto in osem sekund zaostanka. Sledil je AG2R La Mondiale.

Na četrtem mestu pa že prva ekipa s slovenskima predstavnikoma. Govorimo o poljskem CCC Sprandi Polkowice. V ekipi sta Marko Kump in Jan Tratnik. Zaostali so ga 1:36. Bahrain Merida z Novakom in Pibernikom je bila 15., Mitchelton Scott z Luko Mezgecem 16., LottoNL Jumbo s Primožem Rogličem pa 22. Pred kolesarji je sobotna kraljevska etapa od Orihuele do Cocentaina. V majici vodilnega ostaja Alejandro Valverde. Primož Roglič je z 29 sekundami zaostanka deveti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ