Kump pozornost pritegnil tudi pri UCI

Kump pozornost pritegnil tudi pri UCI
15.09.2012 AVTOR: D. Z.
Na spletni strani Mednarodne kolesarske zveze so objavili članek, v katerem pišejo o vodilnem kolesarju v seriji Europe Tour Marku Kump.
»Nihče ni pričakoval tega. Marka Kumpa, « tako so začeli članek. V nadaljevanju so sicer pojasnili, da je Kump vodilni tudi zato, ker sta se predvsem Marcel Kittel in John Degenkolb v drugem delu sezone bolj posvetila dirkanju na preizkušnjah Pro Toura, vendar so obenem poudarili, da je bil Kump skozi vso sezono vseskozi med najboljšimi.

Do 25. avgusta je tako zbral kar 425 točk, od maja je do tega izkupička prišel na kar 24 različnih dirkah. Na spletni strani še pišejo, da je dobil šest dirk. »Da. Zelo sem vesel z vodstvom na lestvici Europe Tour. Po lanski zelo slabi sezoni je to kar neverjetno, da zasedam prvo mesto, « je dejal za uradno spletno stran krovne organizacije, pri kateri so še izpostavili, da je Kump v kategoriji do 23 let dobil dirko po Flandriji 2010.

Obenem je bil za vse te uspehe nagrajen še z novo pogodbo – podpisal je pogodbo z danskim moštvom Saxo Bank Tinkoff. A prav pri UCI so poudarili, da je boj za končno zmago na lestvici Europe Tour še kako odprt. Kump ima namreč samo 20 točk prednosti pred Danilom Di Luco. Tretji Tiernan Locke, ki vodi na dirki po Veliki Britaniji pa za Kumpom zaostaja za 59 točk.

Zadnja dirka  za to tekmovanje bo 21. oktobra. To bo Chrono des Nations. Med ekipami vodi Acqua Sapone, med državami pa Italija. Sicer pa je Marko Kump tudi član slovenske kolesarske reprezentance. V nedeljo bo najprej z Adrio Mobil natopil na ekipnem kronometru za svetovno prvenstvo, naslednjo nedeljo pa bo v dresu slovenske reprezentance vozil tudi najprestižnejšo cestno preizkušnjo svetovnega prvenstva.

vir: UCI
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ