Kump: Majico bo težko braniti

Kump: Majico bo težko braniti
26.07.2012 AVTOR: D. Z.
Marko Kump je kot prvi Slovenec prevzel vodstvo na priznani lestvici Europe Tour. "To je nagrada za vse skupne dosežke," je poudaril Kump.
"Gre za dodatno potrdilo dela skozi vso sezono. Ves čas smo dirkali na visokem nivoju in je tudi nekakšna nagrada za skupne dosežke," je ob vprašanju, kaj mu pomeni prevzem vodstva na lestvici Europe Tour dejal Marko Kump. Za nagrado bo na avgustovskih dirkah nosil belo majico za najboljšega po točkah. Vsaj dokler ne bo znana nova lestvica.

"Tako kot do zdaj bom na vsaki dirki dal vse od sebe. Seveda bo to majico težko braniti, saj do konca sezone nimamo več toliko dirk. Poleg tega je v Italiji kar nekaj dirk prve kategorije. Danilo Di Luca je na primer dobro pripravljen in bo najbrž osvojil ogromno točk. Vse ni odvisno samo od mene. Odvisno bo tudi, koliko točk bodo v nadaljevanju zbrali preostali," je pojasnil Kump.

Z Adrio Mobilom bo že ta vikend nastopil na dirki za trofej Matteotti. "Tako kot večina enodnevnih italijanskih dirk v tem času je tudi ta zelo zahtevna. V ospredju se za zmago ponavadi pomeri okrog 30 kolesarjev in glede na formo bi prav lahko bil med njimi," je dodal Kump. A tudi on bo imel še dovolj priložnosti za dokazovanje.

"Za zaključek sezone bo to še dodatna motivacija. Septembra pred svetovnim prvenstvom bomo nastopili še na etapni dirki po Padaniji, glavni cilj pa bo svetovno prvenstvo. Tako ekipni kronometer kot tudi cestno vožnjo, če se bo seveda uvrstil v izbrano vrsto selektorja Martina Hvastije.

Obenem bo za Adrio Mobil zelo pomembna tudi domača dirka Ljubljana-Zagreb, kjer zmagovalec prejme 40 točk. Vse skupaj pa je za Kumpa zgolj dobra popotnica pri iskanju moštva za prihajajočo sezono. Pri teh rezultatih s tem po vsej verjetnosti ne bo imel težav. Zdajšnje ekipe v Pro Touru se namreč vse bolj ozirajo po kolesarjih, ki jim lahko prinesejo čim več točk, saj jim to pomaga pri boju za Pro Team licence.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ