Kumpu dirka, Brajkoviču in Korenu glavni nagradi (fotogalerija)

Kumpu dirka, Brajkoviču in Korenu glavni nagradi (fotogalerija)
21.10.2012 AVTOR: D. Z.
Marko Kump je dobil zaključno dirko sezone v Podsmreki. Kolesar Adrie Mobila je v sprintu premagal Boruta Božiča in Tima Miklja.
Na startu dirke v Podsmreki, ki velja za nekakšen tekmovalen zaključek sezone, so se zbrali praktično vsi najboljši slovenski kolesarji. Manjkali so le malokateri, med njimi tudi lanski zmagovalec Grega Bole, Simon Špilak in Robert Vrečer. Člani in mladinci so se že tradicionalno na pot podali skupaj, prekolesariti pa so morali deset sedem kilometrov dolgih krogov.

Večji del dirke - pobegnili so že v prvem krogu - so v ospredju kolesarili trije. To so bili evropski prvak med mlajšimi člani Jan Tratnik, Pavel Gorenc in Tim Mikelj. Sicer so si privozili že več kot dve minuti prednosti, vendar to na koncu vseeno ni bilo dovolj. Ko so v glavnini ritem začeli narekovati kolesarji Adrie Mobila se je ta prednosti hitro zmanjšala, pred začetkom zadnjih dve krogov pa so bili ubežniki ujeti.

Takrat je postalo tudi jasno, da bo zmagovalca odločil ciljni sprint glavnine. V tem pa je bil prepričljivo najhitrejši Marko Kump, ki je premagal Boruta Božiča in tokrat zelo aktivnega Tima Miklja. Četrti je bil Robert Jenko, peti pa Matej Mugerli. Kump je prvič v karieri dobil zaključno dirko, na vrhu je nasledil Grego Boleta.

Že pred dirko je bilo jasno, da bo Jani Brajkovič prejel zlato Scottovo kolo. Že četrtič v karieri, saj je bil letos najboljši slovenski kolesar na dirkah Svetovnega koledarja. Premagal je Simona Špilaka in Boruta Božiča. Pri mlajših članih je bilo tudi že vse vnaprej jasno, saj je prestižno nagrado osvojil evropski prvak Jan Tratnik. On je nasledil Klemna Štimulaka. V ženski konkurenci je bila najboljša Polona Batagelj.

Prvič pa so podeljevali tudi nagrado za najboljšega v Pokalu Slovenije. Prav na zadnji dirki sta se za zmago borila samo še Brajkovič in Kristjan Koren. Največ točk je zbral Koren, ki bo se bo za nagrado v naslednjem letu lahko vozil s Škodo Citigo.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ