Kung z zmago v Franciji zaključil sezono, Swift britanski prvak

Kung z zmago v Franciji zaključil sezono, Swift britanski prvak
18.10.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti, Ineos Grenadiers, Chrono des Nations

Ta konec tedna so se širom Evrope odvijale povečini zadnje letošnje kolesarske dirke. Prestižni Chrono des Nations je prepričljivo pripadel Stefanu Kungu, Ben Swift je britanski prvak, Samuele Battistella pa najboljši v Venetu.

Chrono des Nations je prestižni kronometer ob koncu sezone, ki je sicer ovrednoten le kot dirka prve kategorije, a vsako leto na štart privabi močno konkurenco. Letos je ta sicer bila nekoliko okrnjena, v Les Herbiersu na 44,5 kilometra dolgi progi pa je prepričljivo slavil evropski prvak Stefan Kung.

Drugi je bil presenetljivo Martin Toft Madsen, tretji pa Alessandro de Marchi. Remco Evenepoel, eden od favoritov za zmago, je bil ob koncu sezone preutrujen za kaj več kot peto mesto. Tudi v ženski konkurenci je bila najboljša evropska prvakinja Marlen Reusser, ki je ekipi Ale - BTC Ljubljana prinesla še eno zmago, s slabo minuto zaostanka je bila druga olimpijska prvakinja Anna Kiesenhofer, tretja pa Mieke Kroger.

Rezultati M: https://www.procyclingstats.com/race/chrono-des-nations/2021/result
Rezultati Ž: https://www.procyclingstats.com/race/chrono-des-nations-we/2021/result

Domačin Battistella slavil v Venetu

Teden dni dirkanja v Venetu ob koncu sezone je novost, njen avtor pa Filippo Pozzatto. Zaključil se je s četrto preizkušnjo - premierno izvedbo dirke Veneto Classic, ki je bila uvrščena v prvo kategorijo.

Slavil je kolesar Astane, domačin Samuelle Battistella, ki je v zaključku bežal z Matteom Trentinom, a je Trentin v zadnjih kilometrih padel in Battistelle ni izzval v šprintu. Glede na rezultate Trentina iz minulih 14 dni, ko je bil vedno blizu, a ni uspel dobiti šprinta za zmago, bi tudi tokrat težko končal na najvišji stopnički.

S padcem je izgubil tudi zmagovalni oder, na drugem mestu je končal Marc Hirschi, tretji je bil Jhonatan Restrepo.

Rezultati: https://www.procyclingstats.com/race/veneto-classic/2021/result

Ben Swift ubranil naslov državnega prvaka

Minuli konec tedna so potekala tudi nekatera državna prvenstva, najbolj odmevno je bilo zagotovo prvenstvo Velike Britanije. Kljub temu, da letos ni blestel, je Ben Swift uspel ubraniti naslov britanskega prvaka in Ineosu prinesel še eno zmago. Drugi je bil Bahrainov Fred Wright, tretji pa Ethan Hayter.

Rezultati: https://www.procyclingstats.com/race/ncgreat-britain/2021/result

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ