Kwiatkowski in Sky podaljšala ... z mislijo na tritedenske dirke?

Kwiatkowski in Sky podaljšala ... z mislijo na tritedenske dirke?
09.08.2017 AVTOR: D. Z.
Eden izmed najmočnejših Froomovih pomočnikov na dirki po Franciji Michal Kwiatkowski je podaljšal pogodbo z moštvom Sky. Še za tri leta.

Michal Kwiatkowski ima za sabo odlično sezono. Dobil je dirkI Strade Bianche in Milano-Sanremo, na Touru pa je pokazal, kako odličen je na vzponih.

Bil je eden izmed ključnih pomočnikov Chrisa Frooma na dirki po Franciji. Potem pa je dobil še klasiko v San Sebastianu. Nekdanji svetovni prvak se je po slabši lanski sezoni vrnil med najboljše. In tega se pri Skyju zavedajo. Zato tudi podaljšanje pogodbe.

“Zelo sem vesel, da sem dobil priložnost za podaljšanje pogodbe še za naslednja tri leta. To potrebujem. Občutek podpore s strani ekipe, ki sem ga imel v zadnjih dveh letih. Tako v lanski sezoni, ki je bila zame zelo težka, kot v letošnji, ki je odlična, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Kwiatkowski: “Tu sem šele leto in pol, vendar se zdi, kot bi bil dlje. To sem potreboval. Da me tako podpirajo, kot bi bil del družine. V nasprotnem primeru bi lahko bilo težko. Vesel sem, da sem del Skyjeve družine in se že veselim prihodnosti, saj menim, da je to najboljša ekipa za kolesarja, kot sem sam. Prepričan sem, da lahko v prihodnosti dobim še veliko dirk.

Kwiatkowski je med profesionalne kolesarje prestopil leta 2010, ko je postal član španskega moštva Caja Rural. Leta 2012 je podpisal pogodbo za Omego Pharmo Quick Step in leta 2014 je postal svetovni prvak. Nekaj mesecev prej je Tour de France končal na tretje mestu med mladimi kolesarji. A za takratnim zmagovalcem v tekmovanju za belo majico Thibautom Pinotom je zaostal ze več kot eno uro. Leta 2015 je dobil Amstel Gold Race, letos je bil na tej dirki drugi. 27-letni Poljak je tako vsestranski, a noče še govoriti o tem, da bi posksuil z dirkanjem na skupni seštevek na tritedenskih dirkah:

“Nekateri ljudje me želijo poslati v določeno smer, vendar pa resnično menim, da moraš biti potrpežljiv in postopoma napredovati. Če se bom še naprej posvečal vzponom in kronometru, če bom lahko dober na enotedenskih dirkah, kot sta Pariz-Nica in Dauphine, in če bom pokazal znake, da sem lahko dober na tritedenskih dirkah, potem bom to priložnost poskušal izkoristiti. Mislim, da sem v pravi ekipi za kaj takega. ” Najprej pa ga čaka drugi del sezone. Trenutno se na to pripravljan v Livignu. Na dirke se bo vrnil 27. avgusta v Plouayu, potem pa bo nastopil na dirki po Veliki Britaniji. Sledilo bo svetovno prvenstvo na Norveškem. Za konec bo nastopil še na klasiki po Lombardiji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ