"Kwiatkowski lahko dobi vse klasike"

"Kwiatkowski lahko dobi vse klasike"
22.04.2015 AVTOR: D. Z.
To so besede glavnega menedžerja moštva Etixx Quick Stepa Patricka Lefevreja, ki obenem meni, da Michal Kwiatkowski nikoli ne bo dobil dirke, kot je na primer Tour de France.

Michal Kwiatkowski je lani blestel na aprilskih enodnevnih klasikah in na krajših etapnih dirkah. Konec sezone je osvojil naslov svetovnega prvaka, letos pa je kot prvi Poljak dobil še dirko Amstel Gold Race. Tudi na dirki po Franciji se je že izkazal. Pred dvema letoma je bil 11. in tretji med mladimi. A glavni mož moštva Etixx Quick Step Patrick Lefevre pravi, da je bolj nadarjen za klasike, kot so Amstel Gold Race, Valonskša puščica in Liege-Bastogne-Liege:

»S tako močnimi nogami lahko dobi vse tri klasike, vendar pa ne verjamem, da bo kdaj dobil Tour. Mislim, da je to vseeno preveč. Quintana bo vedno boljši hribolazec. Michal lahko zgradi izjemno kariero na klasikah. Če bi hotel dobiti Tour, bi moral shujšati vsaj za šest kilogramov. Vprašanje pa je, če se bo njegovo telo s tem spremenilo in ali bo s tem izgubil tudi sposobnosti v vožnji na čas. Pomembno je, da se v njegovo dobro pravilno odločimo. « Poljak ima komaj 24 let, pa je za njim že zares lepa kariera.

»Še vedno ne vem, kam lahko posežem na tritedenskih dirkah, lahko pa rečem, da še ni čas, da bi se preizkušal na tistih dirkah. Tam potrebuješ ogromno izkušenj, vse preostale dirke pa moraš žrtvovati za to. Trenutno so mi bolj všeč klasike, « je priznal Kwiatkowski. Lefevre pa je še prepričan: »Kwiatkowski lahko dobi vse klasike. Tudi Milano-Sanremo, kjer je letos padel, tudi dirko po Flandriji in Pariz-Roubaix. Po tlakovcih se pelje ravno tako dobro, kot na ardenskih vzponih. Na lanskem Touru je bil sedmi v znameniti etapi do Arenberga. Letos smo se dogovorili, da bo kapetan na ardenskih dirkah, ker smo imeli v Boonenu, Štybarju in Terpstri že tri kapetane za klasike s tlakovci. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ