Kwiatkowski navdušen, Gilbert obžaluje, Matthews potrošil preveč na Caubergu, Valverde zadovoljen

Kwiatkowski navdušen, Gilbert obžaluje, Matthews potrošil preveč na Caubergu, Valverde zadovoljen
20.04.2015 AVTOR: D. Z.
Kakšni so bili odzivi najboljših po dirki Amstel Gold Race? Tu so izjave nekaterih.

MICHAL KWIATKOWSKI (1. mesto, Etixx Quick Step):
Na takih dirkah veliko štejejo izkušnje in na treningu ne moreš improvizirati napada na Cauberg, saj bi prej moral prevoziti 250 kilometrov v tekmovalnem ritmu. Tokrat nisem bil na Gilbertovem kolesu. Tokrat sem se vozil nekoliko bolj za njim, in ne tako kot lani, ko sem sam napadel in za to na vrhu plačal. Bolj je bilo, da sem ohranil mirno kri in sem poskušal prihraniti nekaj energije in svežine za sprint. To je res nekaj velikega in v tem želim uživati. Ekipa ni pritiskala name. Sam izvajam pritisk nase. Prvi del sezone je bil kar uspešen, tako da je tudi ekipa lahko zadovoljna z drugima mestoma na dirki po Flandriji in dirki Pariz-Roubaix. To dokazuje, da poskušamo zmagovati. Zdaj smo samo postavili piko na i in mislim, da je lahko celotna ekipa vesela.

ALEJANDRO VALVERDE (2. mesto, Movistar):
Vseskozi smo se vozili spredaj in bili pozorni, saj je prestavljen cilj omogočal zelo odprto dirko. Zadovoljen sem s tem, kako sem izpeljal sprint. Bil sem že kar daleč spredaj, vendar pa mi je težave povzročal nasprotni veter in spredaj je bilo zares težko ostati. Tako blizu zmage na Amstlu še nisem bil. Ekipa je bila zares odlična, saj je imela vse pod nadzorom. Tudi počutim se tako dobro, kot sem pred ardenskimi dirkami še nikoli nisem.

MICHAEL MATTHEWS (3. mesto, Orica GreenEdge):
To je bil težek dan in zahteven zaključek. Moj cilj je bil, da v zaključku sledim Gilbertu in to mi je tudi uspelo. Tam sem šel zares na polno in v sprintu sem ostal prazen. Glede na to moram biti tudi s tretjim mestom zadovoljen. Zame je to dober rezultat, saj sem sploh prvič na tej dirki napadal zmago. Tu sem pred štirimi leti spoznal svojo zaročenko, zato bi bilo lepo, če bi dirko dobil, vendar je tudi tretje mesto zelo dober rezultat. Za zaključek bi moral prihraniti nekaj energije, a to je dirkanje. Naslednje leto se bom vrnil še močnejši in takrat bom spet poskušal zmagati.

PHILIPPE GILBERT (10. Mesto, BMC):
Naredil sem vse, kar sem lahko, vendar ni bilo lahko. Matthews mi je sledil. Potem se je do naju preselil še Valverde in nato še večja skupina in takrat je bilo vsega konec. Žal mi je, da nisem mogel dokončati dela, ki ga je do takrat opravila ekipa. Tu smo imeli močno ekipo in za kolesarje sem želel priti vsaj na oder. Moji sotekmovalci so si zaslužili zmago. Za nas je bila to pomembna dirka. Ekipa je ostala zbrana. Ker sem trikratni zmagovalec, smo morali prevzeti odgovornost in to nam je uspelo.


VINCENZO NIBALI (Astana):
Napadel sem, ker sem hotel Jakobu Fuglsangu pripraviti čim boljše izhodišče. Škoda, da na koncu ni imel ob sebi še Diega Rose, ampak, poskušali smo. Ne Caruso ne Martin nista sodelovala, zato sem se odločil, da iz ovinka ven napadem. Caruso je imel priložnost in bi lahko odgovoril, vendar je padel. Kasneje je postalo jasno, da želi Martin prihraniti nekaj energije, jasno pa je tudi bilo, da je Clarke zelo močan in mu lahko uspe. Odločil sem se, da ga pustim, saj je imela glavnina samo še devet sekund zaostanka.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ