KZS in SLOADO: Pozornost pri prijavi suspendiranih kolesarjev!

KZS in SLOADO: Pozornost pri prijavi suspendiranih kolesarjev!
27.06.2017 AVTOR: D. Z.
KZS in SLOADO opozarjata organizatorje kolesarskih in drugih športnih prireditev, naj bodo pozorni na športnike, ki zaradi dopinških prekrškov ne smejo nastopati.

"Predsedstvo KZS in SLOADO obveščata in apelirata na vse organizatorje kolesarskih in drugih športnih prireditev, da so pozorni pri prijavah posameznih udeležencev, ki so v suspenzu zaradi dopinških prekrškov. "

Tako se glasi prvi del sporočila, ki smo ga prejeli v redakcijo. Po vsej verjetnosti je tako odločitev sprožil tudi Igor Kopše, ki je nastopil na maratonu Franja, pa čeprav je suspendiran. Pojasnitev pa sledi: "Nastopi suspendiranih posameznikov so v nasprotju z vizijo športnega duha in v smeri zaščite temeljne pravice športnika, da se rekreira, trenira in tekmuje v okolju brez dopinga. Hkrati pa mečejo tudi slabo luč na organizatorja prireditve, Kolesarsko zvezo Slovenije in vidik kolesarstva in športa v javnosti nasploh. " Med kolesarji so trenutno suspendirani Blaža Klemenčič, Kristijan Fajt, Jure Kocjan in Igor Kopše.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ