KZS: Junaka Brajkovič in Klemenčičeva, ne pozabite na Mohoriča!

KZS: Junaka Brajkovič in Klemenčičeva, ne pozabite na Mohoriča!
24.11.2012 AVTOR: D. Z.
Kolesarska zveza Slovenije je na slavnostni prireditvi razglasila najboljša slovenska kolesarja. To sta Jani Brajkovič in Blaža Klemenčič. A pozabili niso niti na številne druge ...
Jani Brajkovič si je naslov najboljšega kolesarja zaslužil predvsem z zmago na dirki po Sloveniji, z izjemnim nastopom in devetim mestom na dirki po Franciji in z desetim mestom v vožnji na čas na olimpijskih igrah v Londonu. Med deseterico je končal tudi dirko Pro Cycling Challenga v ZDA. Prav zato je bil ta naziv pričakovan.

Blaža Klemenčič pa se bo v sezoni 2013 vrnila v Slovenijo. Nastopala bo za domači Calcit, letošnji naziv pa si je zaslužila predvsem z visokimi uvrstitvami na dirkah svetovnega pokala, ki ga je končala med prvo petnajsterico. Bila je tudi deseta na svetovnem prvenstvu v Avstriji. Kolesarska zveza Slovenije je podelila tudi priznanja za posebne dosežke.

Tako so se spomnili na svetovnega prvaka v cestni vožnji in podprvaka v kronometru med mladinci Mateja Mohoriča ter svetovnega podprvaka v eliminatorju Miho Halzerja (v reviji Bicikel.com smo ju že predstavili). Pozabili niso niti na Jana Tratnika, ki je letos osvojil naslov evropskega prvaka med mlajšimi člani. V soj žarometov pa je stopil tudi dvakratni svetovni prvak med rekreativnimi kolesarji Igor Kopše. Njega boste lahko spoznali v prihajajoči številki revije Bicikel.com.

40-obletnico delovanja je praznovala Adria Mobil, 112 let pa že deluje idrijska Sloga 1902. Adria Mobil je bila razglašena za najboljšo ekipo. Najboljši gorski kolesar pretekle sezone je bil seveda Miha Halzer, najboljša ženska cestna kolesarka pa Polona Batagelj.
Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ