KZS: Kandidati za nastope na 'Severnih peklenskih preizkušnjah'

KZS: Kandidati za nastope na 'Severnih peklenskih preizkušnjah'
03.03.2016 AVTOR: D. Z.
Slovenska reprezentanca do 23 let bo kmalu nastopila na treh preizkušnjah za Pokal narodov. Selektor Martin Hvastija je naštel kandidate.

Reprezentanca do 23 let je v prejšnjih letih vedno nanizala nekaj izvrstnih rezultatov v Pokalu narodov. Letos se bo serija dirk za ta pokal začela 27. marca. Takrat bo na sporedu Gent-Wevelgem. 9. aprila bo še članom do 23 let namenjena dirka po Flandriji, na kateri je pred leti blestel tudi Marko Kump. Po dveh preizkušnjah v Belgiji bo od 15. do 16. aprila potekala še dvodnevna preizkušnja ZLM Roompot Tour na Nizozemskem.

Letos so odpovedali sicer tradicionalno dirko La Cote Picardie, ki bi morala biti na sporedu 13. aprila. Za dirko VN Liberazione v Italiji pa Zveza še ni prejela vabila. Selektor mlajših članov je Martin Hvastija, ki je objavil seznam desetih kolesarjev, med katerimi naj bi izbiral. Seveda pa je obenem na spletni strani Kolesarske zveze Slovenije zapisano, da seznam vsekakor ni dokončen.

Jasno je, da bi se v primeru dobrega dirkanja določenih kolesarjev na marčevskih dirkah marsikaj spremenilo. Kdo bo na prvo dirko odpotoval bo jasno teden dni pred odhodom. Zaenkrat pa so na širšem spisku kandidatov naslednji kolesarji: Jon Božič, Gašper Katrašnik in David Per (vsi Adria Mobil), Izidor Penko, Žan Jerkič in Žiga Ručigaj (vsi Radenska Ljubljana), Jernej Švab, Matic Grošelj in Luka Čotar (vsi Sava Kranj) in Martin Otoničar (Delio Galina).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ