La Course by Le Tour de France

La Course by Le Tour de France
17.07.2018 AVTOR: Uredništvo

Na francoskem Touru je danes nastopila tudi ženska kolesarska elita v postavi Urše Pintar, Eugenie Bujak, Urške Žigart, Mie Radotic in Olene Pavlukhine.

Ženska različica La Course by Le Tour de France je bila z letošnjo izvedbo najtežja enodnevna dirka v World Tour koledarju.

112 km, 4 prelazi in preko 2000 m višinske razlike so zaznamovali Tour, katerega je večina kolesark odpeljala po desetih dneh Gira.

Po prvem 5 km vzponu sta v ospredju ostali Urša Pintar in Urška Zigart, na naslednjem 9 km prelazu se je napravila večja selekcija v skupini 25 kolesark se je obdržala Pintarjeva. Pred spustom v cilj so se dekleta povzpela na 1618 m visoki Col de La Colombiere. V zaključku je bila najmočnejša že zmagovalka Gira, Annemiek Van Vleuten pred Anno Van Der Breggen. Na 18.mesto se je uvrstila Urša Pintar in Urška Zigart na 27.mesto. To sta tudi njuni letošnji najboljši uvrstitvi na enodnevnih dirkah v World Touru. Ostale predstavnice ekipe Btc City Ljubljana dirke niso zaključile. Gledalci so že dopoldansko žensko različico Toura v neverjetnem vzdušju napravili nepozabno.

Rezultati

1. Annemiek Van Vleuten (MitcheltonScott) 3:20:43
2. Anna Van Der Breggen (Boels Dolmans) +0:01
3. Moolman Ashleigh (Cervelo Bigla) +1:22

18. Urša Pintar +5:52
27. Urška Zigart +9:11

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ