La Course van der Breggnovi, Radotićeva 20.

La Course van der Breggnovi, Radotićeva 20.
26.07.2015 AVTOR: Matej Zalar
Ženski La Course je po pobegu pripadel aktualni zmagovalki Gira Rosa Anni van der Breggen. Mia Radotić 20., Eugenia Bujak 21.
La Course je šprinterska preizkušnja po centru Pariza, ki so jo lani uvedli kot žensko uverturo v zadnjo etapo Toura. Dirka se je prijela, zato so se tudi letos kolesarke pomerile za prestižno zmago na Elizejskih poljanah.

Povabilo je dobila tudi ekipa BTC-ja, na štartu v deževenem vremenu jo je zastopalo šest kolesark: Eugenia Bujak, Martina Ritter, Polona Batagelj, Olga Pavlukhina, Urša Pintar in Mia Radotić.

Dekleta pobega niso dovolila, zato smo vseh 90 kilometrov spremljali nervozno dirkanje v deževnem vremenu. Cesta je bila po treh tednih vročinskega vala ob prvem deževju izjemno mastna, zato so kolesarke kot po tekočem traku prihajale v bližnji stik z asfaltom in kockami.

Najbolj aktivna je bila ekipa Orica-Ais, ki je želela narediti dirko težko za svojo kapetanko Emmo Johansson, zato je s številnimi napadi ekipe konkurentk spravljala v težave. Od kolesark slovenske ekipe je bila najbolj dejavna Mia Radotić, ki se je nekaj časa vozila povsem v ospredju, veliko smole pa je imela Polona Batagelj, ki je zaradi defekta izgubila stik z vodilnimi. 

Pet kilometrov pred ciljem se je v samostojni pobeg podala Anna van der Breggen, kolesarka Rabo-Liva in ena najboljših kronometristk v ženskem pelotonu. Privozila si je 10 sekund razlike, dva kilometra pred ciljem je bila Nizozemka že skoraj ujeta, nato pa je pol glavnine padlo v zahtevnem levem ovinku.

To je bilo dovolj, da je van der Breggnova lahko vztrajala do cilja in se po Giru Rosi veselila še druge velike zmage v sezoni. Šprint glavnine je dobila Jolien D'Hoore, tretja pa je bila Amy Pieters.

Mia Radotić in Eugenia Bujak sta končali na 20. oziroma 21. mestu, osem sekund za zmagovalko. Polona Batagelj je bila 61., ostale pa so odstopile. Mia Radotić je dobila tudi šprint na letečem cilju in si tako privozila lepo nagrado.


Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ