La Molina okronala Lopeza

La Molina okronala Lopeza
28.03.2019 AVTOR: DZ, vir: Astana Pro Team

Dirka po Kataloniji se je še drugi dan zapored nadaljevala v Pirenejih. Kolesarje je spet spremljalo sonce in četrta etapa bila speljana tako, da smo si lahko spet obetali pravi spektakel in napet boj med hribolazci. Llanars je gostil start, cilj pa smučarsko središče La Molina. Etapa je bila dolga 150 kilometrov. Kolesarji so morali premagati tri vzpone prve kategorije in enega ekstra kategorije.

Vodstvo v skupnem seštevku je še vedno branil Thomas De Gendt, ki pa je vedel, da bo majico tokrat izgubil. Zanimivo. Na prvem vzponu prve kategorije na Coll de Coubet ni prišlo do resnejših napadov, zato pa je na spustu uspel pobeg večji skupini. Kar 25 kolesarjev je bilo v ospredju. Hitro so si privozili dobre tri minute prednosti, potem ko so se že začeli vzpenjati na vrh 18,6 km dolgega vzpona ekstra kategorije Port de la Cuesta.

V glavnini je oster ritem narekoval Chris Froome, ki je pomagal Eganu Bernalu. V ospredju pa je na vrh prišlo samo še devet kolesarjev. Ti so dobrih 50 kilometrov pred ciljem še vedno imeli dobre tri minute prednosti. Sledilo je prvo vzpenjanje na La Molino. Gre za 11,5 km dolg vzpon prve kategorije s 4,3-odstotnim povprečnim naklonom. Na vrh so kolesarji prišli po slabih 130 kilometrih dirkanja. Sledil je še spust in novo vzpenjanje proti La Molini. Kmalu je popustil tudi De Gendt.

Sosa in Sivakov sta Bernalu nudila veliko pomoči, potem pa je pravi napad 8,5 km pred ciljem uprizoril Miguel Angel Lopez. Bernal mu je z nekoliko zamude sledil, na to pospeševanje pa sta odgovorila še Adam Yates in Nairo Quintana. Quintana je bil sicer bolj aktiven, a Lopez je pet kilometrov pred ciljem spet napadel. Hitro je ujel še preostala ubežnika Solerja in Muhlbergerja. Sledil je krajši spust in še kilometer vzpona do cilja. Tam je Lopez znova skočil in na cilj pripeljal sam.

16 sekund za njim pa skupina Muhlberger, Soler, Bernal in Yates. Quintana je izgubil dodatne tri sekunde, tako kot sedmi Kruijswijk. Simon Špilak je odstopil. Grega Bole je bil 68.. Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel Lopez, ki ima zdaj 14 sekund prednosti pred Adamom Yatesom in 17 pred Eganom Bernalom. Sledijo Nairo Quintana, Dan Martin in Steven Kruijswijk, ki je še zadnji z manj kot minute zaostanka. Potem pa Woods, Bardet, Majka, Soler, Kelderman, Simon Yates …

BTC City Ljubljana v Belgiji
Kolesarke moštva BTC City Ljubljana so nastopile na enodnevni dirki Brugge-De Panne. Govorimo o ravninski dirki, tako da do večje selekcije ni prišlo. Na koncu se je zmage veselila Kirsten Wild, ki je premagala Loreno Wiebes in Lote Kopecky. Najboljša članica ljubljanske ekipe je bila Mia Radotić na 30. mestu. 41. je bila Anastazija Chursina, 64. Monique van de Ree, 83. Maaike Boogaard in 105. Hayley Simonds.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ