Lachlan Morton z Alt Tourom želi prehiteti karavano Toura do Pariza

Lachlan Morton z Alt Tourom želi prehiteti karavano Toura do Pariza
27.06.2021 AVTOR: N. Gr., foto: EF Education First

Kolesar ekipe EF - Education First Lachlan Morton se je odpravil na nov izjemen podvig. Brez podpore bo prekolesaril celotno traso Toura, tudi transferje, in želi pred karavano doseči Pariz.

Lachlan Morton že nekaj sezon kombinira dirke na najvišjem nivoju z ultramaratonskimi izzivi. Tokrat je novega našel v vrnitvi k koreninam dirke po Franciji. Morton se je na pot podal včeraj zjutraj, zastavil pa si je cilj, da bo prevozil vse etape letošnje dirke po Franciji in vse vmesne kilometre med štartom in ciljem, in to brez podpore, tako kot so kolesarili na prvih Tourih.

Mortona čaka skupno kar 5510 kilometrov, zato bo vsak dan prevozil precej, nekajkrat namerava odpeljati tudi 500 kilometrov in voziti 24 ur skupaj, prvi dan pa je po 11 urah kolesarjenja v Bretaniji zaključil s 300 kilometri in 3856 višinskimi metri v nogah nekaj čez polnoč.

Izziva se je Morton lotil deloma zaradi izvrstne publicitete, ki jo ekipi prinašajo takšni dogodki, deloma pa zaradi dobrodelne note, organizaciji World Bicycle Relief želi s pomočjo donacij nameniti čim več denarja za nakup koles za otroke.

Mortonov izziv lahko spremljate tukaj. Na interaktivnem zemljevidu lahko spremljate njegov napredek, ekipa pa vsak dan pripravlja tudi povzetek izzivov, s katerimi se je soočil Morton na poti.

Cilj? Pred karavano Toura priti do Elizejskih poljan. Je izvedljiv? Bomo videli.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ