Lahko Roubaix spet izgubi boj s koronavirusom?

Lahko Roubaix spet izgubi boj s koronavirusom?
19.03.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Zaradi poslabšanja stanja v boju z epidemijo zaradi koronavirusa je pod vprašajem tudi dirka Pariz-Roubaix.

Severno Francijo je očitno že zajel t. i. tretji val epidemije. Seveda govorimo o novem koronavirusu, ki otežuje izpeljavo številnih prireditev širom sveta. Področja, po katerih poteka znamenita dirka Pariz-Roubaix so tako spet v lockdownu.

Zato se v kolesarskem svetu sprašujejo, če bodo organizatorji lahko izpeljali dirko, ki je postala poznana po neusmiljenih tlakovanih odsekih. Lani je kljub prestavitvi niso uspeli izpeljati. Prav lani bi morali prvič izpeljati tudi žensko različico dirke, a je tudi odpadla. Letos je tako spet tudi ta različica pod vprašajem, piše cyclingnews.com. V Franciji je bilo v četrtek skoraj 35 novih primerov pozitivnih na Covid-19.

V Bretaniji naj bi zasledili celo nov sev virusa, ki ni izsledljiv s pomočjo klasičnega PCS testiranja. Premier Jean Castex je poudaril, da bo 16 francoskih predelov - vključno s severnim delom Francije - spet prešlo v lockdown. Sem spada tudi Compiegne, ki po tradiciji gosti start znamenite klasike in Roubaix, ki gosti cilj. "Stanje se slabša," je dejal Castex.

Samo v Parizu je 1200 bolnikov na intenzivni negi. Kljub temu, da bo veljal lockdown, pa ukrepi ne bodo tako strogi, kot so bili marca lani, še pravi Castex: "Te omejitve ne bodo podobne tistim iz lanskega marca ali novembra. Šole bodo ostale odprte." So pa vzpostavili omejitve glede prehajanja regij, v katerih je več pozitivnih primerov.

Uvedli so tudi policijsko uro. Po 18. uri zvečer se lahko zunaj gibljejo samo osebe, ki imajo za to dovoljenje. Dirka je na sporedu 11. aprila. "Upamo, da bomo s temi ukrepi premagali vrh tretjega vala. Zatem pa bomo prešli v pomlad in bomo za razliko od lanskega leta pripravljeni, pa tudi precepljeni," je poudaril minister za zdravje Oliver Veran.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ