Lambrechtova smrt pojasnjena: Zaradi notranjih krvavitev zastoj srca

Lambrechtova smrt pojasnjena: Zaradi notranjih krvavitev zastoj srca
07.08.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

“Bjorg je imel največjo nesrečo, kar jo je lahko imel. Ob takih notranjih krvavitvah bi potreboval čudež za preživetje. Čudež, ki ga ni bilo,” je dejal zdravnik Lotto Soudala Maarten Meirhaeghe.

Bjorg Lambrecht. 22-letni kolesar moštva Lotto Soudal se je pred dvema dnevoma na dirki po Poljski smrtno ponesrečil, potem ko je po 48 kilometrih dirkanja padel v obcestni steber. V bolnišnici je umrl. Včeraj pa so organizatorji izpeljali etapo, ki je bila sicer nevtralizirana.

"Bjorg je umrl zaradi hudo poškodovanih jeter. Zato je prišlo do obsežnih notranjih krvavitev, posledično pa je prišlo do srčnega zastoja."
Maarten Meirhaeghe

Zdaj je glavni zdravnik ekipe Lotto Soudal pojasnil okoliščine. "Bjorg je umrl zaradi hudo poškodovanih jeter. Zato je prišlo do obsežnih notranjih krvavitev, posledično pa je prišlo do srčnega zastoja." Takšno je pojasnilo Maartena Meirhaegheja:

"Bjorg je imel največjo nesrečo, kar jo je lahko imel. Ob takih notranjih krvavitvah bi potreboval čudež za preživetje. Čudež, ki ga ni bilo." Zdravnik je še dodal, da Lambrechtu nihče ni mogel pomagati: "Kraj in čas nista vplivala na posledice. Tudi če bi se takšna stvar zgodila v bolnišnici, so možnosti za tragični konec velike."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ