Lampre Hornerju: Hvala, škoda se naše poti niso srečale prej

Lampre Hornerju: Hvala, škoda se naše poti niso srečale prej
05.11.2014 AVTOR: D. Z.
Vodstvo moštva Lampre Merida se je v sporočilu za javnost zahvalilo Chrisu Hornerju za enoletno sodelovanje.

»Ob koncu sezone, v kateri je bil Chris Horner član naše ekipe, se hočemo ameriškemu kolesarju zahvaliti za leto, ki smo ga preživeli skupaj in ga lepo pozdravljamo, « so pri Lampreju zapisali v izjavi za javnost. Govorimo o 43-letnemu kolesarju, ki je letos nastopil tudi na dirki po Sloveniji.

Po zmagi na španski Vuelti 2013 je ostal brez kluba in v zadnjem trenutku podpisal enoletno pogodbo za Lampre Merido. Aprila je med treningom doživel hudo nesrečo in se je tako moral odpovedati nastopu na Giru. Vrnil se je prav na slovenski preizkušnji. Zmage na Vuelti zaradi zapleta z nizko vrednostjo kortizola ni mogel braniti. Po slabi sezoni pri italijanskem moštvu z World Tour licenco ne računajo več.

»Leta 2014 se je Horner soočil z nekaterimi nepredvidljivimi težavami. Med temi je tudi huda nesreča med treningom. Za nas je bil že velik uspeh, ko smo videli, kako hitro si je Chris opomogel in je na Touru že dal svoj prispevek moštvu. Zaradi teh težav, pa ni mogel pokazati vsega, a pri ekipi smo znali ceniti strast, ki jo je pokazal. Vse leto je bil vzoren primer pravega profesionalca, ki je svoje izkušnje prenašal na mlade, « so še zapisali v izjavi za javnost.

Sicer pa je Chris Horner po upokojitvi Jensa Voigta najstarejši kolesar v ekipah z World Tour licenco. Seveda pa je vprašanje, če mu bo tudi za naslednjo sezono uspelo najti ekipo z najprestižnejšo licenco. Zanimivo. Njegov menedžer je Avstralec Baden Cooke, torej menedžer, ki je v zadnjem trenutku do pogodbe v moštvu UnitedHealtcare pomagal tudi Janiju Brajkoviču.

Za Hornerjem je ravno tako težka sezona, a pri Lampreju so se očitno odločili, da bodo prednost dali mlajšim, jasno tudi cenejšim kolesarjem. »Čeprav se naše profesionalno razmerje končuje, Chrisu želimo, da bo dobil priložnost, da bo lahko pokazal svoje sposobnosti. Za ekipo bi bilo lepo, če bi se naše poti srečale že pred leti in bi naš odnos tako dlje trajal, « so pri Lampreju Meridi še zaključili izjavo za javnost.

Značke: Dirka po Sloveniji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ