Lampre Merida predstavila ekipo za Argentino ... tudi oba Slovenca

Lampre Merida predstavila ekipo za Argentino ... tudi oba Slovenca
12.01.2016 AVTOR: D. Z.
Jan Polanc in Matej Mohorič bosta Lampre Merido zastopala na dirki po San Luisu v Argentini. Pri ekipi so zdaj potrdili kolesarje.

Etape dirke po San Luisu
18. januar, 1. etapa: El Durazno-El Durazno, 21 km (ekipni kronometer)
19. januar, 2. etapa: San Luis-Villa Mercedes, 181,9 km
20. januar, 3. etapa: Potreros de los Funes-La Punta, 131 km
21. januar, 4. etapa: San Luis-Cerro de Amago, 140 km
22. januar, 5. etapa: Renca-Juana Koslay, 168,7 km
23. januar, 6. etapa: La Toma-Filo Sierras Comechingones, 159,5 km
24. januar, 7. etapa: San Luis-San Luis, 119,6 km

Štirje Slovenci
Na dirki prve kategorije po San Luisu v Argentini bodo nastopili tudi štirje Slovenci. Matej Mohorič in Jan Polanc bosta zastopala Lampre Merido, Jani Brajkovič United HealthCare, v zadnjem trenutku pa je Nippo Vini Fantini na startno listo dodal Grego Boleta. Pri italijanskem Wordl Tour  moštvu so v izjavi za javnost objavili fotografijo, na kateri so vsi kolesarji, ki bodo danes odpotovali v Argentino. Od leve proti desni so Mattia Cattaneo, Ilija Koševoj, Michele Ferrari, Davide Cimolai, Matej Mohorič in Jan Polanc.

Dirka se bo začela 18. januarja, končala pa 24. Gre za preizkušnjo, na kateri bodo nastopili številni zvezdniki, med njimi tudi Nairo Quintana, Peter Sagan, Rafal Majka, Andrew Talansky, Jean Christophe Peraud, Alexis Vuillermoz … »Z zelo mlado ekipo, v povprečju krepko mlajšo od 25 let bo Lampre Merida gledala predvsem na to, da po dolgem zimskem premore dvigne tekmovalni ritem kolesarjev. To je pomembnejše od samih rezultatov,« so zapisali na uradni spletni strani moštva Lampre Merida.

Ob številnih zvezdnikih
Obenem so še dodali, da bosta Cimolai in Ferrari iskala priložnost v sprinterskih etapah: Polanc, Cattaneo in Koševoj bodo preizkusili noge in formo na argentinskih vzponih. »Zelo zanimiv bo tudi debi Mateja Mohoriča v našem dresu. Svetovni mladinski prvak in svetovni prvak med mlajšimi člani bo tako začel s pisanjem prve strani novega poglavja njegove že zdaj bogate kolesarske zgodbe. In to želi narediti v stilu.«

O Mateju Mohoriču smo že pisali, kako dober je trenutno Jan Polanc, pa si boste lahko prebrali danes zvečer. Na dirki bo uvodna ekipna vožnja na čas, ki bo potekala v El Duraznu in bo dolga 21 kilometrov. Potem pa bodo prišli na vrsto številni različni tipi kolesarjev. Tako sprinterji, kot tudi hribolazci. Tri etape bodo namenjene sprinterjem, dve se bosta končali na vrhu dveh zahtevnejših vzponov. Ena bo zelo razgibana. Zmago bo branil Daniel Diaz.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ