Lamprejeva simulacija etapne dirke: Boletu "etapa"

Lamprejeva simulacija etapne dirke: Boletu "etapa"
25.02.2012 AVTOR:
Na spletni strani moštva Lampre-ISD so zapisali nekatere podatke o zadnjih treningih njihovih kolesarjev. Večina kolesarjev se je namreč zadrževala na pripravah v San Vincenzu.
Zaradi pomanjkanja dirk in obenem nezadržnega približevanja že zelo pomembnih preizkušenj, so se številne ekipe odločile, da svoje kolesarje zberejo na krajših skupnih pripravah. Astanini člani so se zbrali v Calpeju, Lamprejevi, na čelu z Grego Boletom, pa v San Vincenzu.

Tam so bili od 18. do 24. februarja. Zbralo pa se je kar 18 kolesarjev. To so bili: Bole, Cunego, Petacchi, Bertagnolli, Bono, Buts, Cimolai, Graziato, Hondo, Krivtsov, Kostjuk, Kvačuk, Malori, Marzano, Pietropolli, Possoni, Righi in Viganò.

Na spletni strani so še zapisali, da so bili ti treningi nekoliko drugačni od običajnih, v teh dneh so na treningih simulirali pravo dirkanje.

»Ker je večina kolesarjev, ki so prišli v San Vincenzo, zelo malo dirkala, ali pa sezone sploh še niso začeli, smo se odločili, da bomo opravili treninge, ki bodo po intenzivnosti podobni pravim dirkam,« je dejal športni direktor Bruno Vicino, ki je še pojasnil, da so pravo dirko simulirali na treningih med 20. in 23. februarjem, saj so tako lahko uprizorili nekakšno krajšo etapno dirko:

»Kolesarjev je bilo dovolj, da je lahko prišlo do pravega tekmovalnega ritma. Trasa je bila zanimiva, predvsem pa so vsi pokazali željo do tega, da se pomerijo med sabo in preizkusijo pripravljenost.« Vicino je še dodal, da so z izkupičkom priprav zadovoljni.

Kolesarji naj bi v visokem, skoraj tekmovalnem ritmu prevozili kar 655 kilometrov in premagali več kot osem tisoč metrov nadmorske višine. »To so številke, ki prikažejo, kako resno smo delali in kako učinkovito je bilo opravljeno delo,« je še zaključil Vicino.

Medtem pa so na spletni strani cyclingnews.com objavili tudi imena zmagovalcev posameznih »trening« etap. Eno je dobil sprinter Alessandro Petacchi, dve sta pripadli Damianu Cunegu, ena pa našemu predstavniku Gregi Boletu. Pravo dirkanje pa se nadaljuje že ta konec tedna … za Boleta, Cunega in Scarponija v Švici.

foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ