Lance Armstrong: "Dobiti Tour brez dopinga je bilo v mojih časih nemogoče!"

Lance Armstrong: "Dobiti Tour brez dopinga je bilo v mojih časih nemogoče!"
28.06.2013 AVTOR: D. Z.
"Dobiti Tour brez dopinga je bilo v mojem času nemogoče," je Lance Armstrong povedal za časopis Le Monde.

Tour potrebuje zmagovalca
Lance Armstrong naj bi v tem intervjuju dejal, da se še vedno ima za sedemkratnega zmagovalca dirke po Franciji. Armstrong je bi nepremagljiv med leti 1999 in 2005. Vendar so mu potem po številnih pričanjih njegovih nekdanjih klubskih kolegov vse te zmage odvzeli.

Januarja letos pa je Armstrong v ekskluzivnem intervjuju z Oprah Winfrey priznal jemanje nedovoljenih sredstev. "Če so izbrisali moje ime, potem je to OK. Vendar te dirke potrebujejo zmagovalca. Pustil bom, da se o tem, kdo je dirke dobil, debatira, A od mene nihče ni zahteval, da naj vrnem rumene majice," je še dodal Armstrong.

Fuentes precej bolj sofisticiran
Obenem je trditve Usade, da je pri moštvu US Postal Service šlo za najbolj sofisticiran dopinški program, označil za traparijo: "Veriga okrog Fuentesa je bila precej bolj sofisticirana. Naš sistem je bil zelo preprost, konzervativen, in ne tako škodljiv, kot trdijo pri Usadi. Zgodovina bo pokazala, da je vse to zgolj Usadin trik, da sproži paniko. Usada je bila dovolj močna, da je uničila življenje enega kolesarja, za kolesarstvo pa ni naredila ničesar dobrega. Prepričan sem, da so veliki nogometni klubi vplivali na odločitev v primeru afere Operacion Puerto."

Armstrong je komentiral tudi odločitev Pata McQuaida, ki je poudaril, da Armstrong v kolesarstvu nima več kaj iskati, obenem pa je dodal, da bi bila izvolitev Brian Cooksona na mest predsednika Mednarodne kolesarske zveze prav osvežitev. Obenem je dejal, da McQuaid zavira ustanovitev posebne agencije za boj proti dopingu, saj bi: "potem on, Verbruggen in celoten UCI padli."

Jalabert laže
Armstrong je še dodal, da je bil presenečen nad tem, da je jemanje nedovoljenih sredstev priznal tudi Jan Ullrich, medtem ko je dodal, da pričakuje, da bodo mnogi drugi vseeno ostali tiho in bodo skrivnosti zadržali zase. Obenem je komentiral tudi v zadnjih dneh izgovore Laurenta Jalaberta, ki je v zagovor na trditve, da je bil njegov vzorec iz leta 1998 pozitiven, dejal, da ne ve, kaj so mu predpisali zdravniki:

"Ah, JaJa. Z vsem spoštovanjem do njega, vendar v tem primeru laže. Bolje bi bilo, da ne bi govoril o Ferrariju in Citroenu. Dobro ve, da je bil Michele Ferrari v 90 letih Oncejev zdravnik. Obenem je Armstrong priznal, da ni bilo prav, da se je z nekaterimi njegovimi nasprotniki "bojeval" in jih zaničeval tudi izven dirk. Ta boj bi moral ostati omejen samo na dirkanje, je še priznal: "Teh dveh stvari takrat nisem mogel ločiti."

Dopinga nisem izumil
Obenem pa je nekaj besed namenil tudi tistemu, ki je poskrbel, da so mu odvzeli sedem zmag na Touru. "Dragi Travis Tygart. Dopinga nisem izumil. Oprosti. In to se ni ustavilo niti, ko sem se jaz poslovil. Vedno je bil prisoten in vedno bo. To sicer ni ravno priljubljena trditev, vendar je resnična. Razumem, da sem razočaral ljudi. Nikoli se ne bom mogel povsem odkupiti, vendar se bom trudil do konca življenja. Če sem žrtev vsega skupaj? O tem naj presojajo drugi. Zdaj živim žiljvenje s svojo družino. Še vedno se usedem na kolo, igram golf in ob petih popoldne odprem pivo."

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
JM 28.06.2013 15:41

Amen!

braneM 28.06.2013 16:04

.... "Zdaj živim žiljvenje s svojo družino. Še vedno se usedem na kolo, igram golf in ob petih popoldne odprem pivo." ... 

+1 ... samo tole z golfom imava pa različno uživanje ... kul ... nasmeh

hybrid 28.06.2013 17:41

Se ima fino z pokradenim denarjem.zlati kljun

Tux 28.06.2013 20:19

Tokrat se pa z Lanceom popolnoma strinjam.

 

SabinaM 28.06.2013 22:46
@braneM:

.... "Zdaj živim žiljvenje s svojo družino. Še vedno se usedem na kolo, igram golf in ob petih popoldne odprem pivo." ... 

+1 ... samo tole z golfom imava pa različno uživanje ... kul ... nasmeh

...... ob petih popoldne greš na rundo , pivo pa odpreš po rundi .... nasmehmežik

gorann316998 29.06.2013 00:32

e moj lance, posle jebanja nema kajanja

SHad 29.06.2013 00:32

Dirke potrebujejo zmagovalca, samo ti nisi ta zmagovalec.
Ob pivi se pa le spomni, kako si igral to igro...

Magnum 29.06.2013 09:41
@SHad:

Dirke potrebujejo zmagovalca, samo ti nisi ta zmagovalec.
Ob pivi se pa le spomni, kako si igral to igro...

to igro igrajo vsi,zato je Lance še vedno zame zmagovalec sedmih Tourov kul


"Ne. Nisem izumil dopinga. Sem le človek in sem le sodeloval v tem sistemu, ki je obstajal že v davnini. Obstajal je že davno pred menoj, še v antičnih časih in nikoli ne bo izginil," je še dejal razvpiti Američan.

hmm 29.06.2013 09:43

Kako "bedna" predstavitev letošnjega 100 Toura ... brez največjih "igralcev" V najavni špici pa vseeno pokažejo kopico (francoskih, spanskih, itd.. ) uradno ujetiih na dopingu ... 

Lace je bil samo eden od stotih v tistem čacu ... ampak kot je sedaj znano mnogo predober, da bi ga ujeli ... bil je daleč najboljši. Zasluženo si odpre in popije pivo.nasmeh

robertk6 29.06.2013 11:12

Če ravno se je dopingiral je še vedno bil najboljši med sebi enakimi , ker so itak vsi na dopingu smeh

Merlin 29.06.2013 16:53

To je pravljica. Pri dopingu je ravno problem, da ni med sebi enakimi. Če je bil kdo boljši od njega, ga je drugače eliminiral.

 

Možnosti za doping so za reveže omejene. Zato ne...

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ